RØDE KORS OG LAND ROVER I REKORDSTORT GLOBALT SAMARBEJDE

defender_rode-kors

Et nyligt iværksat samarbejde mellem Land Rover og Røde Kors betyder, at 3.375 særligt sårbare fra pygmæstammen Batwa’erne, der lever i Rwanda, får den hjælp de behøver. Det er ikke første gang Røde Kors og Land Rover samarbejder og ofte kan Land Rovers biler gøre en stor forskel for Røde Kors’ delegerede i ufremkommelige områder.

Røde Kors i Danmark kan med samarbejdet intensivere indsatsen over for en sårbar og marginaliseret gruppe i Rwandas nordligste provins. Det sker takket være et nyt rekordstort samarbejde med Land Rover, som ud over en stor donation på 3.000.000 kr. også stiller en Land Rover Defender til rådighed for hjælpearbejdet. Arbejdet foregår i et svært tilgængeligt område, hvor veje og terræn er udfordrende - ikke mindst i regntiden. Land Rover støtter en ny indsats, som styrker fødevaresikkerhed og ernæringstilstanden for både Batwa’erne og de pressede lokalsamfund, de skal integreres i. Projektet skal forbedre husholdningernes muligheder for at brødføde sig selv - og sikre tilstrækkelig ernæring til deres børn.

Samarbejdet med Land Rover er en del af en global samarbejdsaftale med Internationalt Røde Kors forbund IFRC. Aftalen løber over fem år fra 2015 og har en samlet værdi for Røde Kors på ca. 150 millioner kr. Aftalen er en videreførelse af det tidligere samarbejde mellem de to parter under overskriften Reaching Vulnerable People Around the World, og målet er at gøre det lettere for Røde Kors at hjælpe sårbare mennesker i en række projekter, som styres af forskellige landes nationale Røde Kors selskaber. En del af den store donation går derfor til det danske projekt i Rwanda, hvor Land Rover - foruden en donation også stiller et køretøj til rådighed.

”I Røde Kors er vi overbeviste om, at målrettede samarbejdsaftaler med private virksomheder er en del af løsningen på de store opgaver, som vi hjælper med at løfte ude i verden. Samarbejdet med Land Rover er et eksempel på, hvordan viden og ressourcer i en privat organisation kan deles og komme mennesker i et af verdens fattige lande til gode,” siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.

Det er Røde Kors og Land Rovers forventning, at det danske samarbejde i Rwanda i løbet af de næste tre år vil hjælpe mere end 15.000 børn og voksne til et bedre liv i 20 mindre lokalsamfund i Rwanda.

”Vi er glade for, at vi har muligheden for at hjælpe, hvor der virkelig er brug for det og fordi vi har muligheden for at samarbejde med Røde Kors. Vores Land Rover Defender er et meget velegnet køretøj til ufremkommelige områder, så vi er glade for, at vi kan bidrage til, at de dedikerede udsendte fra Røde Kors kan komme godt og sikkert frem til de destinationer, hvor mennesker er afhængige af deres hjælp”, siger Michael Lund fra Land Rover Danmark.

LÆS MERE OM RØDE KORS

Land Rover Danmark - Sjællandsvej 1 - 6000 Kolding