Samarbejdet med Land Rover er et eksempel på, hvordan viden og ressourcer i en privat organisation kan deles og komme mennesker i et af verdens fattige lande til gode.

Anders Ladekarl, Generalsekretær, Røde Kors

Land Rover er global partner for Røde Kors. Frem mod 2018 har Land Rover således sat sig for at støtte Røde Kors og tusinder af nødhjælpsmodtagere med nødhjælp for over 140 millioner danske kroner.


Gennem lokale partnerskaber med Røde Kors støtter Land Rover projekter, der arbejder for forbedrede vand- og hygiejneforhold, social- og sundhedspleje og katastrofeforebyggelse over hele verden. I svært fremkommelige områder stiller Land Rover desuden biler til rådighed, der sikrer, at nødhjælpen når frem.


I efteråret 2014 valgte Land Rover, at sætte fokus på et specifikt projekt i Rwanda. I løbet af de sidste, næsten 3 år, har Land Rover støttet projektet med over 3 millioner kroner. Pengene går ubeskåret til Røde Kors’ projektet for Batwa’erne, der skal skaffe bedre adgang til fødevarer, forbedre børns ernæringsmæssige tilstand og sikre integration af udstødte samfundsgrupper.


Støtten inkluderer desuden en Land Rover Defender, der er en nødvendighed for nødhjælpsarbejdet, der for det meste foregår i ekstremt fattige og svært fremkommelige områder i det østafrikanske land. Land Rover og Røde Kors forventer, at projektet i løbet af 3 år vil hjælpe mere en 15.000 børn og voksne til et bedre liv i 20 mindre lokalsamfund i Rwanda. 

LAND ROVER STØTTER NY INDSATS

Land Rover støtter en indsats af programmet som har til hensigt at styrke fødevaresikkerhed og ernæring. Ikke bare for Batwa’erne, men også for de forholdsvis sårbare lokalsamfund de skal integreres i. Ved at styrke det omkringliggende samfunds levevilkår, styrker vi ligeledes integrationen af Batwa’erne i de samfund. 

 

BEHOVET

- I den nordlige provins er den kroniske underernæring af børn på 60%

- Dette skyldes fejlernæring og dårlige ernæringsvaner

- Ingen børn imellem 12 og 23 md. får mælkeprodukter

- Mange af Batwa husholdningerne får kun et måltid mad daglig (nogen mindre!)

 

FORVENTEDE RESULTATER

- Husholdningernes evne til at brødføde sig selv er forbedret

- Husdyr bestanden er øget for de sårbare husholdninger

- Husholdningerne har større kapacitet til at forbedre deres børns ernæringsmæssige tilstand

- Den sociale integration er forbedret

Samarbejdet

I den sidste historie om samarbejdet mellem Land Rover og Røde Kors skal vi møde Munyakiramira Théobald. Han er en del af projektets primære målgruppe: Historically Marginalised People, som lever i Rwanda. 

 

LÆS HELE HISTORIEN

Samarbejdet

Samarbejdet mellem Land Rover Danmark og Røde Kors har løbet siden efteråret 2014 og er en 3 årig aftale med fokus på at styrke fødevarer sikkerheden og ernæringstilstanden hos en gruppe mennesker i særligt udsatte områder i Rwanda. 

 

LÆS HELE HISTORIEN

Pelagie Mukazitoni

I historien om samarbejdet mellem Land Rover Danmark og Røde Kors, skal vi denne gang møde Pelagie Mukazitoni.


LÆS HELE HISTORIEN

LÆS FØRSTE HISTORIE OM LAND ROVER SAMARBEJDET

De frivillige i Land Rover programmet hjælper blandt andet med uddeling af frugttræer, husdyr, etablering af køkkenhaver samt at sprede viden om anvendelse og tilberedning af fødevarer. Indsatsen øger modtagernes vegetabilske forbrug og vilje til at prøve nye grøntsager, hvilket er med til at forbedre deres ernæringsmæssige tilstand.

 

LÆS HELE HISTORIEN

LÆS FØRSTE HISTORIE OM LAND ROVER SAMARBEJDET

Tilbage i efteråret 2014 iværksatte Land Rover et samarbejde med Røde Kors om støtte til et konkret projekt i Rwanda. Samarbejdet er en del af en global samarbejdsaftale med det internationale Røde Kors forbund IFRC. Den internationale aftale løber over 5 år fra 2015-2020 og har en samlet værdi for Røde Kors på 150 millioner kroner. Aftalen er en videreførelse af det tidligere samarbejde under overskriften Reaching Vulnerable People Around the World. Målet er at gøre det lettere for Røde Kors at hjælpe sårbare mennesker i en række projekter, som styres i forskellige nationale Røde Kors selskaber.

 

LÆS HELE HISTORIEN

British Car Import A/S - Sjællandsvej 1 - 6000 Kolding