FAQ

Hvad er InControl?

InControl er en gruppe af "forbundne" produkter, der ved hjælp af mobil- og internetteknologi giver mulighed for netværksforbindelser både i og uden for bilen.

 

Hvordan køber jeg InControl?

Du vælger InControl-produkter, når du bestiller bilen, for hardwaren til produkterne kan kun monteres fra fabrikken.

 

Kan jeg købe InControl til min nuværende bil?

Det er i øjeblikket kun muligt at få InControl i bilen, hvis du vælger det, når du bestiller bilen, da produkternes hardware monteres fra fabrikken. Vi er ved at undersøge de fremtidige muligheder.

 

Hvad sker der, når jeg sælger min bil, der har InControl?

Når du sælger, indbytter eller overfører ejerskabet til din bil privat, skal du fjerne den fra din InControl-konto. For at gøre dette skal du logge på webstedet My Land Rover InControl, klikke på "Vehicle Settings" (Bilens indstillinger) på bilens dashboardside og på "Remove Vehicle" (Fjern bil) i henhold til vilkår og betingelser for InControl. InControl-tjenesterne overføres til bilens nye ejer i resten af abonnementsperioden, forudsat at den nye ejer afslutter opsætningen af InControl-kontoen.

 

Jeg har købt en brugt bil. Hvordan opretter jeg min InControl-konto og aktiverer InControl-tjenesterne?

Hvis du køber bilen hos en forhandler, vil han hjælpe dig med selve opsætningen. Ellers skal du først kontrollere, at bilen har det nødvendige udstyr til InControl-tjenesterne.
I bilens loftskonsol er der to flapper, der kan åbnes med et tryk, så SOS-knappen og Optimised Land Rover Assistance-knappen (skruenøglesymbolet) vises. Hvis SOS-knaplampen lyser, og Optimised Land Rover Assistance-knaplampen ikke lyser, skal du gå til www.LandRoverincontrol.com/owner og følge trinnene for at oprette din InControl-konto og aktivere InControl-tjenesterne. Hvis du bemærker, at Optimised Land Rover Assistance-knaplyset lyser, skal du kontakte din forhandler og få hjælp, da du i så fald ikke kan oprette forbindelse mellem bilen og din InControl-konto.

 

Hvordan ved jeg, om jeg har InControl på mit brugte bil?

I loftskonsollen er der to flapper, der kan åbnes med et tryk, så SOS-knappen og Land Rover Assistance-knappen (skruenøglesymbolet) vises. Eventuelle spørgsmål kan rettes til forhandleren.

 

Hvordan opretter jeg en InControl-konto og aktiverer InControl-tjenesterne?

Hvis du køber bilen hos en forhandler, vil han hjælpe dig med selve opsætningen. Du kan også gå til www.LandRoverincontrol.com/owner og følge trinnene for at oprette din InControl-konto og aktivere InControl-tjenesterne.

 

Hvordan kan jeg tjekke, at mine InControl-tjenester er blevet aktiveret?

Når du har gennemført opsætningen af InControl, er dine InControl-tjenester aktiveret, og du får en bekræftelse pr. e-mail på den e-mailadresse, du oplyste under opsætningen. Næste gang du starter bilens motoren, lyser lamperne på SOS-knappen og Optimised Land Rover Assistance-knappen i bilens loftskonsol.

 

Hvordan tilføjer jeg en bil til min konto?

Når du har logget ind på ”My Land Rover InControl”-webstedet, kan du tilføje en bil til din konto ved at klikke på fanen ”Add Vehicle” (Tilføj bil) øverst på bilens dashboardside og følge trinnene på siden.

 

Hvordan opsiger jeg mine InControl-tjenester?

Du kan opsige dine InControl-tjenester ved at gå til webstedet My Land Rover InControl, klikke på "Vehicle Settings" (Bilens indstillinger) på bilens dashboardside og på "Remove Vehicle" (Fjern bil). 
Bemærk, at din konto stadig er aktiv, selvom der ikke er nogen bil knyttet til den. Du kan også slette din konto, hvis du ikke har nogen bil knyttet til den og/eller ikke længere vil beholde den. Det gør du ved at klikke på fanen ”My Account” (Min konto), vælge afsnittet ”Remove Account” (Fjern konto) og klikke på knappen ”Remove Account” (Fjern konto).

 

Hvad er InControl Protect?

InControl Protect består af følgende tilknyttede funktioner: 
SOS-nødopkald: Der udløses et automatisk SOS-nødopkald, hvis airbaggene udløses, eller hvis det registreres, at bilen vælter. Hvis det sker, foretages der automatisk et opkald fra bilen til redningstjenesten, som sender den relevante vejhjælp. En person i bilen kan aktivere et manuelt SOS-nødopkald ved at trykke på SOS-knappen i højre side af loftskonsollen. 
Optimised Land Rover Assistance: Hvis det usædvanlige skulle ske, at bilen bryder ned, vil satellitpositionering blive brugt, når der trykkes på Optimised Land Rover Assistance-knappen i bilen, til automatisk at finde din bil og sende oplysninger om dens tilstand for at sikre den mindst mulige forsinkelse. Du kan også foretage et Optimised Land Rover Assistance-opkald fra Remote Smartphone-appen eller ringe til Land Rover Assistance fra en fastnettelefon. (Det er kun opkald via Optimised Land Rover Assistance-knappen, der giver bilens GPS-placering) 
Smartphone-app: Med InControl Remote Smartphone-appen kan du forberede dig på turen ved at kontrollere brændstofniveauet og rækkevidden på forhånd. Du kan finde bilen på en fyldt parkeringsplads, og du kan tjekke, at du har låst den og lukket alle vinduer. Du kan også downloade dine rejser, så du kan få refunderet udgifter til forretningsrejser.

 

Hvordan foretager jeg et SOS-nødopkald?

Hvis du har brug for hjælp i en nødsituation, kan du trykke på og slippe knappen i højre side af loftskonsollen. Hold knappen inde i 2 sekunder for at starte et nødopkald (knappen lyser gult, når du har trykket på den). Opkaldet går igennem, når du hører en person fra redningstjenesten. Bilens placering sendes automatisk til redningstjenesten, som sender den relevante tjeneste til din placering. Når opkaldet er afsluttet, lyser knappen rød igen. Skub knapdækslet på plads igen efter brug. Bemærk: Hvis der registreres et sammenstød, eller hvis bilens airbags udløses, aktiveres der automatisk et SOS-nødopkald.

Hvad er forskellen på et manuelt og et automatisk SOS-nødopkald?

Der udløses et automatisk SOS-nødopkald, hvis airbaggene udløses, eller hvis der registreres et sammenstød. Hvis det sker, foretages der automatisk et opkald fra bilen, og dens GS-placering sendes til redningstjenesten. En person i bilen kan aktivere et manuelt SOS-nødopkald ved at trykke på SOS-knappen i loftskonsollen.

Bruger SOS-nødopkaldet førerens telefon til at oprette forbindelse?

Nej. SOS-nødopkaldet benytter sig af et separat system med et dedikeret SIM-kort, der er monteret i bilen.

 

Hvor kan jeg bruge SOS-nødopkaldet?

SOS-nødopkald er tilgængeligt i det land, hvor du abonnerer på InControl-tjenesterne, samt i lande, der understøtter alarmnummer 112. Bemærk, at der i lande, hvor alarmnummeret 112 understøttes, kun foretages et stemmeopkald, og at der ikke sendes placeringsoplysninger til redningstjenesten.

 

Hvad sker der, hvis bilen har været i et trafikuheld, og der ikke er noget telefonsignal?

Bilen vil flere gange prøve på at oprette forbindelse, og hvis der ikke kan findes et mobiltelefonsignal, kan der ikke foretages et opkald, hvorefter knappen ikke længere blinker gult, men skifter tilbage til rødt.

 

Hvad sker der, hvis jeg kommer til at trykke på SOS-nødopkaldsknappen?

Hvis du kommer til at trykke på SOS-nødopkaldsknappen, foretages der et opkald. Når opkaldet går igennem til redningstjenesten, skal du fortælle, at du er kommet til at trykke på knappen ved et uheld. I modsat fald kan du blive opkrævet et gebyr.

Hvordan foretager jeg et Optimised Land Rover Assistance-opkald?

I tilfælde af et motorstop kan du trykke på og slippe knappen i venstre side af loftskonsollen. Hold knappen inde i 2 sekunder for at foretage et gratis Land Rover Assistance-opkald (knappen lyser gult, når du har trykket på den). Opkaldet går igennem, når du hører en person fra Land Rover Assistance-teamet. Bilens placering sendes automatisk til Land Rover Assistance-teamet, som vil forsøge at hjælpe dig og evt. sende vejhjælp til bilens placering. Skub knapdækslet på plads igen efter brug.

Bruger Optimised Land Rover Assistance-opkaldet førerens telefon til at oprette forbindelse?

Nej. Optimised Land Rover Assistance-opkaldet benytter sig af et separat system med et dedikeret SIM-kort, der er monteret i bilen.

Hvor kan jeg bruge et Optimised Land Rover Assistance-opkald?

Du kan bruge Optimised Land Rover Assistance-tjenesten i alle de lande, der er omfattet af Land Rover Assistance-policen. Hvis du bruger Land Rover Assistance, når du kører i et andet land, der er omfattet af din police, vil du blive stillet videre til vejhjælpen i dit hjemland, som derefter sender vejhjælp til din præcise placering.

Hvad sker der, hvis jeg kommer til at trykke på Optimised Land Rover Assistance-knappen?

Hvis du kommer til at trykke på Optimised Land Rover Assistance-knappen, foretages der et opkald. Når opkaldet går igennem, skal du fortælle, at du er kommet til at trykke på Optimised Land Rover Assistance-knappen ved et uheld. I modsat fald kan du blive opkrævet et gebyr.

Vil jeg stadig kunne foretage et Optimised Land Rover Asssistance-opkald, hvis mit Land Rover Assistance-abonnement udløber før mine InControl Protect Services?

Optimised Land Rover Assistance-funktionen, der indgår i dine InControl Protect Services, dækker ikke som sådan motorstop, men udvider den tjeneste, der ydes i henhold til dit Land Rover Assistance-abonnement. Når dit Land Rover Assistance-abonnement udløber, vil Optimised Land Rover Assistance-opkaldsknappen i din bil stadig oprette forbindelse til Land Rover Assistance-callcentret, men du skal måske betale for evt. assistance, der ydes.

Hvad er Journeys (Rejser)?

Med Journeys kan du optage, gemme og eksportere rejseoplysninger. En rejse bliver logget, når bilen har kørt mere end 1 km, og der derefter slukkes for motoren. Ruten kan ses på et kort, og oplysninger om afstand, forbrug, tid og gennemsnitshastighed kan hentes frem. Rejseoplysningerne kan vises, slettes eller eksporteres til en Excel-fil ved registrering af udgifter. Funktionen Journeys er tilgængelig i InControl Smartphone-appen og på webstedet My Land Rover InControl.

Hvordan aktiverer eller deaktiverer jeg Journeys?

Funktionen Journeys kan aktiveres eller deaktiveres i InControl Smartphone-appen og på webstedet My Land Rover InControl. Du kan se eller ændre funktionens status ved at gå til "Vehicle settings" i InControl Smartphone-appen eller på webstedet My Land Rover InControl. Sæt Journeys på "On", hvis du vil aktivere funktionen, og på "Off", hvis du vil deaktivere den. Du vil derefter blive bedt om at indtaste din PIN-kode og gemme dine ændringer.

Kan min placering spores i realtid?

Biler kan ikke spores aktivt, medmindre der foretages eller udløses et SOS-nødopkald eller Optimised Land Rover Assistance-opkald. I så fald sendes bilens placering automatisk til redningstjenesten og vejhjælpen. Hvis du har InControl Secure og har bekræftet, at din bil er stjålet, vil dets placering blive sporet aktivt.

Hvor kan jeg downloade InControl Remote Smartphone-appen?

Du kan downloade InControl Remote Smartphone-app på Google Play eller Apple App Store som Land Rover InControl Remote. Der er også en demofunktion (Demo Mode), hvor du kan udforske appens vigtigste funktioner uden at have en bil.

Hvilke mobile enheder understøtter InControl Remote Smartphone-appen?

InControl Remote Smartphone-appen kan bruges til Android-enheder med Android v4.1 og senere (fx Samsung Galaxy S4 og HTC ONE M8) og Apple-enheder med iOS version 6.0 og senere (iPhone 4S og nyere).

Koster det mere at bruge InControl Services?

Når du abonnerer, skal du kun betale for dataforbrug og opkald, der foretages fra InControl Remote Smartphone-appen, i henhold til din mobiltelefonaftale.

Kan jeg have én konto og downloade InControl Remote Smartphone-appen på to smartphones?

Ja. Det er muligt at downloade appen til mere end én smartphone. Der er dog samme brugernavn og adgangskode til InControl Remote-kontoen på de to enheder.

Hvad er de vigtigste funktioner i InControl Remote Smartphone-appen?

Med InControl Remote Smartphone-appen har du adgang til vigtige oplysninger om bilen, såsom brændstofniveau, samt visse aktive alarmer fra instrumentbrættet (fx dæktryk og væskestand). Hvis du abonnerer på Remote Premium, kan du også eksternt interagere med bilen.

Hvordan abonnerer jeg på Remote Premium?

Du skal abonnere på InControl Connect/Connect Pro for at få adgang til Remote Premium-funktionerne. Det er i øjeblikket kun muligt at få InControl Connect/Connect Pro i bilen, hvis du vælger det, når du bestiller bilen.

 

Hvad er funktionen Beep & Flash (Lydsignaler og blink)?

Med Beep & Flash-funktionen kan du hurtigt og nemt lokalisere bilen. Når du trykker på Beep & Flash-knappen på InControl Remote Smartphone-appens startside, tændes nærlyset og en akustisk advarsel.

 

Hvad er Remote Lock-funktionen (Fjernlåsning)?

Med Remote Lock-funktionen kan du fjernlåse bilen med et tryk på en knap. Du skal indtaste din InControl-pinkode for at få anmodningen behandlet. Ét enkelt tryk på "Lock"-knappen på Vehicle Security-skærmen i Remote Smartphone-appen aflåse dørene (så de stadig kan åbnes indefra), aktivere alarmen, folde sidespejlene ind og lukke vinduerne.

Vil Remote Lock-funktionen lukke cabriolettaget på F-TYPE cabriolet?

Nej, Remote Lock-funktionen lukker ikke taget på F-TYPE Cabriolet.

 

Vil Remote Lock-funktionen lukke soltaget på modeller på elektrisk soltag?

Nej, Remote Lock-funktionen lukker ikke soltaget.

 

Hvad er Remote Unlock-funktionen (Fjernoplåsning)?

Med Remote Unlock-funktionen kan du fjernåbne døren i bilens førerside op med et tryk på en knap. Du skal indtaste din InControl-pinkode for at få anmodningen behandlet. Når du trykker på "Unlock"-knappen på InControl Remote Smartphone-appens Vehicle Security-skærm (Bilens sikkerhed), bliver sidespejlene foldet ud, nærlyset tændes, og havariblinket blinker to gange. Af sikkerhedshensyn låses døren i førersiden automatisk igen, hvis den ikke åbnes inden for 45 sekunder.

 

Hvad er Remote Climate-funktionen (Fjernklima)?

Med Remote Climate-funkionen kan du, alt efter bilens specifikationer, fjernkøle/-ventilere eller opvarme bilen via Remote Climate-siden på InControl Remote Smartphone-appen.

 

Hvordan fungerer Remote Climate-funktionen?

Alt efter bilens specifikationer og markedet giver InControl Remote Smartphone-appen mulighed for at regulere klimaet i bilen på forhånd enten via Engine Start-funktionen (Motorstart) eller Fuel Fired Heater-funktionen (Bilvarmer).
Hvis bilen har automatgear, bruges dens motor til at regulere klimaet på forhånd. Du kan vælge en måltemperatur og vil derefter kunne fjernstarte motoren ved at trykke på "Engine Start"-knappen og indtaste din InControl-pinkode på Remote Climate-skærmen i InControl Remote Smartphone-appen. Bemærk, at brugen af funktionen til fjernstart af motoren kan være forbudt eller begrænset i nogle lande. Du skal selv sætte dig ind i og overholde alle lokale love i de lande, hvor du bruger eller vil bruge funktionen til fjernstart af motoren. Du kan læse vores vilkår og betingelser for InControl og vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger her
Hvis du har en bil med manuel gearkasse og Park Heat-funktion (Parkeringsvarme), reguleres klimaet på forhånd ved hjælp af bilvarmeren. Du kan regulere klimaet i bilen på forhånd ved at trykke på "Start"-knappen og indtaste din InControl-pinkode på Remote Climate-skærmen i InControl Remote Smartphone-appen. Bilen beslutter derefter automatisk, om kabinen skal opvarmes eller afkøles, afhængigt af den aktuelle temperatur. Remote Climate fungerer kun med bilvarmeren, hvis bilen har Park Heat-funktionen, der skal købes separat.

Hvad er Wake Up-funktionen (Vækning)?

For at bevare batteriets effekt afbrydes visse uvæsentlige InControl Remote-funktioner, hvis bilen ikke er ude at køre i fire dage (hvis du fx er på ferie). Funktionerne i InControl Remote Smartphone-appen genaktiveres automatisk næste gang, du kører i bilen. 
Med Wake Up-funktionen kan du planlægge, hvornår disse funktioner i bilen skal vækkes. InControl Remote-systemet kan programmeres til at starte på en dato, som du vælger på Vehicle Wake Up-skærmen (Kørettøjsvækning) på InControl Remote Smartphone-appen. Alle InControl Remote-funktioner er funktionsdygtige fra denne dato.

Hvad er Alarm Reset-funktionen (Alarmnulstilling)?

Med Alarm Reset-funktionen kan du nulstille bilens alarm fra din telefon. Hvis bilens alarm aktiveres, vises en pop op-skærm med en mulighed for at nulstille alarmen på InControl Remote Smartphone-appen. Alarmen kan også nulstilles via bilens sikkerhedsskærm.

Hvorfor er nogle/alle InControl Remote-funktionsknapper gråtonede på min version af InControl Remote Smartphone-appen?

Visse InControl Remote-funktioner kan være deaktiverede i InControl Remote Smartphone-appen, når faktorer, der forhindrer brugen af disse funktioner, registreres. Hvis du prøver at bruge en deaktiveret InControl Remote-funktion, får du vist en fejlmeddelelse, der forklarer, hvorfor knappen er deaktiveret, fx:

- Motoren kører allerede 
- Ingen internetforbindelse 
- En modstridende operation er i gang 
- Bilens alarm er allerede aktiveret.
I så tilfælde er kun Alarm Reset-funktionen (Alarmnulstilling) tilgængelig. 
- Driftstiden for Remote Climate (Fjernklima) er overskredet. 
Remote Climate-funktionen kan kun bruges i en begrænset periode, når bilen ikke kører. Remote Climate-funktionen kan ikke aktiveres, når denne tidsgrænse er overskredet. Timeren nulstilles, når bilen startes igen.

Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse, når jeg beder om en operation i InControl Remote Smartphone-appen?

Operationer i InControl Remote Smartphone-appen vil kun kunne blive behandlet, hvis en række betingelser for bilen er opfyldt. Bilen tjekker disse betingelser, før der gøres forsøg på at behandle evt. anmodede fjernoperationer. Hvis nogen af disse betingelser ikke er opfyldt, vises der en fejlmeddelelse på InControl Remote Smartphone-appen, der fortæller om årsagen til den pågældende fejl.

Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse, når jeg beder om en operation i Remote Climate?

For at udføre en operation i Remote Climate skal følgende betingelser være opfyldt, da der ellers vil blive vist en fejlmeddelelse:

- Bilen skal være i stand til at aktivere parkeringsbremsen. 
- Motortemperaturen skal være mellem -30 °C og 117 °C. 
- Der er ikke registreret nogen fejl i noget påkrævet system i bilen. 

Derudover fungerer Remote Climate-funktionen ikke i følgende tilfælde:

- Bilen er ikke låst 
- Vindue, dør, bagklap eller motorhjelm er åben 
- Katastrofeblinket er aktiveret 
- Bilen bruges af nogen, dvs. en person i bilen, der bruger vigtige systemer, som fx bremsepedal, speeder eller start/stop-knappen.

Hvorfor viser klimafunktionen en anden temperatur end den, jeg har valgt via Remote Smartphone-appen?

Første gang du starter bilen efter at have brugt Remote Climate-funktionen i Remote Smartphone-appen, vil klimaindstillingerne som standard vende tilbage til den temperatur, der blev valgt i den seneste bilcyklus, så temperaturen på skærmen i bilen ikke er synkroniseret med app-værdien.

Hvordan får jeg appen på mit Apple Watch?

Når du har downloadet Land Rover InControl Remote-appen til din iPhone, skal du følge Apples anvisninger om, hvordan du downloader apps til Apple Watch på https://support.apple.com/HT204784.

Hvorfor kan jeg ikke finde Journeys-funktionen i min Land Rover InControl Remote Apple Watch-app?

Funktionen Journeys (Rejser) er kun tilgængelig i InControl Remote-appen eller via webstedet My Land Rover InControl.

Hvad sker der, når jeg starter Remote Climate Control via Watch App?

Du kan indstille og regulere bilens temperatur fra dit Apple Watch. Hvis bilen låses op, når du aktiverer Remote Climate Control fra InControl Remote-appen på dit Apple Watch, vil bilen automatisk blive låst af sikkerhedshensyn, før motoren startes.

Hvad er InControl Secure, og hvordan fungerer det?

InControl Secure er Land Rover Land Rovers sporingstilbud til stjålne biler i Thatcham kategori 6. InControl Secure anvender sporingsteknologi til at give dig en alarm, hvis der pilles ved din bil, eller hvis den flyttes ulovligt. Din bil giver besked til Land Rover InControls sporingscenter, der kontakter dig for at bekræfte, om din bil er blevet stjålet eller ej.

Kan InControl Secure betyde, at min forsikringspræmie sættes ned?

InControl Secure opfylder kravene i Thatcham kategori 6. Når du har InControl Secure aktiveret, kan du måske få rabat på din forsikringspræmie.

Hvad sker der, hvis jeg har InControl Secure, og bilen bliver stjålet?

Hvis bilen flyttes ulovligt, vil Land Rover InControl sporingscentret straks give dig besked og samarbejde med politiet for at vise præcist, hvor bilen er.
Hvis du mener, at bilen er blevet stjålet, kan du ringe til Land Rover InControl sporingscentret direkte fra din InControl Remote Smartphone-app eller på det telefonnummer, du finder i InControl-ejerafsnittet af www.Land Rover.com

Hvad sker der, hvis bilen bugseres, når jeg har InControl Secure?

Hvis du ved, at bilen skal transporteres (fx bugseres eller køres med tog eller færge), og hvis du har et aktivt InControl Secure-abonnement, skal du huske at aktivere funktionen Transport Mode. Når Transport Mode er aktiveret, er funktionen kun aktiv i enten 7 timer eller i det tidsrum, du har indstillet, hvorefter funktionen deaktiveres automatisk. Hvis bilen skal transporteres i mere end enten 7 timer eller dit valgte tidsrum, skal du huske at reaktivere Transport Mode.

Kan jeg melde bilen stjålet, når jeg kører uden for Danmarks grænser i Europa

Hvis bilen bliver stjålet, når du kører i et af nedenstående lande, skal du kontakte InControl sporingscentret. Du følger samme proces som i Danmark.

InControl Secure er tilgængeligt i det land, hvor du abonnerer på InControl-tjenesterne, samt i følgende lande: Andorra, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien og Vatikanet, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig.

Hvad er Transport Mode (Transportfunktion)?

Transport Mode er en del af InControl Secure og tillader transport af bilen på en anhænger eller et tog samt bugsering af bilen, uden at tyverialarmen udløses. Transport Mode kan aktiveres fra Smartphone-appen eller My Land Rover InControl-webstedet.

Når funktionen er aktiveret i bilen, sendes der ikke automatisk tyverimeddelelser i enten 12 timer eller et tidsrum, du har valgt, hvis bilen flyttes, mens motoren er afbrudt. Alle andre automatiske tyverimeddelelser, fx batteri frakoblet, rude knust osv., er stadig aktive.

Transport Mode er kun synlig i Smartphone-appen eller My Land Rover InControl-webstedet, hvis du har InControl Secure.

Hvad er Service Mode (Servicefunktion)?

Service Mode er en del af InControl Secure og skal aktiveres, når du kører bilen til serviceeftersyn for at forhindre, at tyverialarmen udløses. Service Mode kan aktiveres fra Smartphone-appen eller My Land Rover InControl-webstedet. Når funktionen er aktiveret i bilen, sendes der ikke automatisk tyverimeddelelser i enten 12 timer eller et tidsrum, du har valgt, hvis bilen flyttes, mens motoren er afbrudt, batteriet eller antennen er afbrudt, alarmen lyder osv., vil Service Mode kun være synlig i Smartphone-appen eller My Land Rover InControl-webstedet, hvis du har InControl Secure.

 

Hvad er Wi-Fi Hotspot?

Wi-Fi Hotspot opretter et 3G/LTE (afhængigt af model) Wi-Fi Hotspot i bilen. Wi-Fi Hotspot giver dine passagerer mulighed for at koble op til 8 enheder til internettet via en 3G/LTE-forbindelse i bilen. Funktionen anvender tagantennen, der forbedrer den uafbrudte forbindelse, når bilen kører. Den leverer en forbindelse med bedre datastyrke (i forhold til en smartphone i bilen), idet bilens metalkonstruktion kan begrænse datamodtagelsen. Ud over den hardware, der er installeret i bilen, skal du købe et mobilt SIM-kort og sætte det i SIM-kortlæseren, der er monteret i bilen.

 

Giver Wi-Fi Hotspot en uafbrudt Wi-Fi-forbindelse, når man er på farten?

Wi-Fi Hotspot fungerer via et mobilt telefonnetværk. Det vil levere en bedre dataforbindelse end en smartphone i bilen, men fungerer ikke i områder uden mobile telefonnetværk.

 

Skal jeg bruge et SIM-kort til mit Wi-Fi Hotspot?

Ja. Systemet kræver et separat SIM-kort med en dataplan/arbejdstilladelse. Systemet leverer mobilt internet i bilen for Wi-Fi-enheder, som fx mobiltelefoner, tablets osv. Det fungerer på mange måder som en "3G-dongle".

 

Hvilken type SIM-kort skal jeg bruge?

Du skal have et SIM-kort med dataabonnement. Disse kaldes undertiden datadelingskort eller SIM-kort til mobilt bredbånd. Det er et andet SIM-kort end det, der sættes i din mobiltelefon. Til InControl Touch 17MY skal der bruges et 2FF standard-SIM-kort, mens der skal bruges et 3FF mikro-SIM-kort til InControl Touch Pro og Touch 18MY.

 

Skal mit SIM-kort have et dataabonnement?

Ja, SIM-kortet skal have et dataabonnement, hvis dit Wi-Fi Hotspot skal fungere. Tale-SIM-kort (der bruges på visse mobiltelefoner) kan ikke levere data.

 

Har Land Rover en foretrukken SIM-leverandør?

Land Rover har ikke i øjeblikket en foretrukket leverandør af dataabonnement. Du kan få et SIM-kort med dataabonnement hos flere leverandører. Data-SIM-kort og dataabonnementer kan fås hos flere mobiloperatører.

Kan jeg anvende data fra det abonnement, jeg allerede har tilknyttet til mobiltelefonen?

Det afhænger af din mobiloperatør og det abonnement, du har. Nogle operatører tilbyder delte abonnementer, hvor du kan få et ekstra SIM-kort til dit Wi-Fi Hotspot og tilknytte det til dit delte abonnement. Dette betyder, at dit Wi-Fi Hotspot og din mobiltelefon forbruger dataene fra den delte tilladelse, og du får én enkelt regning.

 

Kan jeg bestille Wi-Fi Hotspot separat, eller er det knyttet til andre alternativer?

I øjeblikket er Wi-Fi Hotspot en funktion, der er knyttet til InControl Connect/Connect Pro. Wi-Fi Hotspot kan kun bestilles i biler, som er udstyret med InControl Connect/Connect Pro.

 

På hvilke typer netværker kan Wi-Fi Hotspot bruges?

Wi-Fi Hotspot kører på 3G/LTE-netværker.

 

Hvordan opdaterer jeg min e-mailadresse, kontaktoplysninger og indstillinger?

Du kan opdatere dine oplysninger på www.Land Roverincontrol.com/owner. Log ind på din konto, og vælg "My Account" (Min konto) eller gå til Settings/My Account (Indstilinger/Min konto) i InControl Remote Smartphone-appen, hvor du kan opdatere dine kontaktoplysninger, ændre din adgangskode eller nulstille din PIN-kode.

 

Hvad sker der med mine data? Hvem har adgang til dem, og har jeg adgang til dem?

Alt data lagres i henhold til kravene til databeskyttelse i det land, hvor bilen købes. Du kan læse mere om dette i Land Rover InControls politik for beskyttelse af personlige oplysninger.

 

Hvad sker der, hvis jeg glemmer min adgangskode til InControl Remote Smartphone-appen?

Vælg alternativet "Forgot your password" (Glemt adgangskode) på loginskærmen i InControl Remote Smartphone-appen eller på My Land Rover InControl-webstedet, og følg instruktion.

 

Hvad sker der, hvis jeg glemmer mit sikkerhedsspørgsmål/-svar?

Kontakt forhandleren, hvis dette skulle ske. Du skal bruge din registreringsattest og adgang til bilen for at genoprette kontoen.

 

Kan jeg knytte mere end én bil til min InControl-konto?

Ja, du kan knytte mere end én bil til din InControl-konto. Du kan tilføje endnu en bil til din konto ved at gå til www.LandRoverincontrol.com/owner, klikke på fanen ”Add Vehicle” (Tilføj bil) øverst på bilens dashboardside og følge trinnene for at tilføje din nye bil til din eksisterende InControl-konto.

 

Hvor kan jeg stille andre spørgsmål om InControl?

På Land Rover InControls websted http://www.Land Rover.ie//incontrol/index.html kan du læse mere om InControls funktioner. Har du flere spørgsmål eller problemer med at bruge InControl, kan du kontakte din Land Rover-forhander eller CRD (Customer Relationship Centre).

 

Hvad er InControl-apps?

Land Rover InControl-apps er et interaktivt sæt af velkendte apps, der er optimereet til bilen, der vises på dets infotainmentskærm via en dertil beregnet USB-port. Når der er oprettet forbindelse, er der adgang til en bred vifte af apps, der muliggør mediestreaming, cloudbaserede tjenester og meget mere via touchskærmen på bilens instrumentbræt.

 

Hvordan køber jeg InControl-apps?

Du skal vælge InControl-apps, når du bestiller din bil, eftersom hardwaren kun kan monteres på fabrikken.

 

Kan jeg købe InControl-apps til min nuværende bil?

Det er i øjeblikket kun muligt at få InControl-apps på en ny bil. Du vælger InControl-apps, når du bestiller din bil, eftersom hardwaren monteres på fabrikken. Vi er ved at undersøge de fremtidige muligheder.

Jeg har købt en brugt Land Rover med InControl-apps. Kan jeg tilslutte min smartphone?

Ja. Du installerer ganske enkelt InControl-apps på din smartphone, hvorefter du har fuld adgang til InControl-apps.

Kan jeg downloade apps, der findes til andre regioner?

Hvis du ændrer region på fanen Options (Indstillinger) i smartphone-appen, vil du kunne se apps, der er tilgængelige for brugere i andre regioner. Du vil kun kunne downloade disse apps, hvis de også er tilgængelige i din region.

Bemærk: Appens tilgængelighed garanterer ikke, at dine foretrukne sprog vil være tilgængelige.

Hvad koster InControl-apps?

Der skal betales et engangsbeløb for InControl-apps, eftersom der skal monteres hardware på fabrikken. Få oplyst prisen hos din lokale forhandler. InControl-appen er gratis på både Google Play og Apple App Store. Der skal betales for eller tegnes abonnement på nogle tredjepartsapps.

Kan jeg få InControl-apps på alle Land Rovers?

Du skal vælge InControl-apps, når du bestiller din bil, eftersom hardware skal monteres på fabrikken. Få oplyst tilgængelige biler hos din lokale forhandler.

Hvad skal jeg gøre, før jeg kan bruge InControl-apps?

Du skal have en bil med Incontrol-apps, en understøttet smartphone og den USB-ledning, du fik sammen med din telefon. Det anbefales kraftigt at købe ekstra ledninger hos din mobiltelefonproducent, fx iPhone Lightning-ledninger fra Apple Inc.

Understøttes tablets?

Ikke endnu.

Er mit håndsæt kompatibelt med InControl-apps?

Gå ind på ejerafsnittet af www.LandRover.com, og følg trinnene for at se, om dit håndsæt er kompatibelt

Skal jeg opdatere min iPhones software?

InControl-apps fungerer bedst sammen med den seneste styresoftware (iOS 8+)

Hvordan installerer jeg Land Rover InControl-apps på min smartphone?

Alt afhængigt af hvilken enhed du har, skal du gå ind på Apple App Store eller Google Play på din smartphone. Søg på 'InControl Apps', og vælg Land Rover InControl Apps på listen over resultater. Er du i tvivl, kan InControl Apps kendes på udgiveren, der er angivet som Land Rover og indeholder Land Rovers logo. Vælg at installere og godkende tilladelserne for at begynde installationen. Efter installation, åben appen og kør en kort introduktion.
Skal jeg downloade InControl Apps og evt. opdateringer via Wi-Fi? InControl Apps og alle opdateringer kan downloades via en 3G-forbindelse. Det anbefales at downloade via Wi-Fi for at reducere dataomkostninger og sikre en god forbindelse.

Hvordan ved jeg, hvornår der kommer nye kompatible apps?

En liste over aktuelt kompatible apps opdateres jævnligt og vises automatisk i smartphone-appen.

Hvordan installerer jeg en kompatibel app?

Åbn Land Rover InControl Apps på din smartphone, og rul gennem listen 'Not installed apps', indtil du finder den app, du vil installere. Alt afhængigt af hvilken enhed du har, kommer du ind på Apple App Store eller Google Play, når du vælger denne app. Download og installer, som du plejer. Det nye app-ikon vises i afsnittet "installed", næste gang du forbinder din smartphone med din bil.

Hvorfor er det ikke alle mine apps, der er tilgængelige i InControl Apps?

Kun apps, som har været igennem Land Rovers godkendelsesproces, kan bruges sammen med InControl Apps.
Jeg har opdateret min telefon, og nu virker InControl Apps ikke. Vi har bestræbt os på at sikre, at InControl Apps er kompatibel med de nyeste styresystemer. Prøv at installere smartphone-appen igen på din enhed.

Fungerer InControl Apps stadig, når bilen kører?

Af sikkerhedshensyn er nogle dele af InControl Apps reduceret eller deaktiveret, når bilen kører.

Skal jeg oprette en konto for at kunne bruge visse apps?

Når du har downloadet en tredjepartsapp fra Apple App Store/Google Play Store, anbefales det kraftigt, at du først åbner appen på enheden, før du opretter forbindelse til bilen. Appen kan have tilladelser, der skal godkendes, eller der skal måske oprettes en konto, før den kan bruges i bilen.

Jeg foretog et telefonopkald, og jeg måtte låse min iPhone op, før jeg kunne bruge InControl Apps igen. Hvorfor?

Dette er en af Apples sikkerhedsfunktioner. Når et telefonopkald varer længere end indstillingen af "Automatisk lås", låser telefonen også, når den er forbundet til InControl Apps. Du kan indstille din iPhone til aldrig at aktivere "Automatisk lås" ved at indtaste: Settings > General > Auto-Lock (Indstillinger > Generelt > Automatisk lås) og vælge "Never" (Aldrig). NB! Det kan ske, at Automatisk lås ikke kan indstilles på "Aldrig", fx hvis din iPhone har administratorindstillinger, der kræver en pinkode at låse op.

Hvis jeg forbinder min telefon til bilen, får jeg altid et pop op-vindue på enheden, der beder mig acceptere forbindelsen. Hvordan forhindrer jeg dette?

På iPhone kan det undgås ved at trykke på knappen Hjem, før du opretter forbindelse til InControl Apps.  På Android-enheder indeholder prompten et afkrydsningsfelt til at undgå fremtidige prompts ved forbindelse til bilen.

Bruger InControl Apps mobile data?

Ja. Enhver smartphone, der bruger InControl Apps, bør have et passende mobildataabonnement.

Når jeg bruger stemmestyring, viser min klynge ikke et igangværende telefonopkald. Hvorfor ikke?

Når du starter en talesession, udløser din telefon et virtuelt telefonopkald (uden beregning) for at få adgang til mikrofonerne i bilen.

Hvilken ledning skal jeg bruge til forbindelsen?

Du kan bruge den USB-ledning, der fulgte med din telefon. Hvis du ikke har denne ledning, skal du bruge et USB til Lightning (til iPhone) eller USB til Micro-USB (til de fleste Android-telefoner). Du bør købe en ny ledning hos din telefonproducent.

Hvor bør jeg opbevare enheden, når jeg er forbundet til InControl Apps?

Du bør opbevare enheden i nærheden af USB-porten.

Skal jeg starte appen, før jeg opretter forbindelse til bilen?

Nej, hvis appen ikke allerede kører, vil du på iPhone få en meddelelse om at åbne appen. Hvis du anvender en Android-telefon, kan du vælge Always Allow, når du får meddelelsen, hvorved du giver afkald på alle fremtidige meddelelser. Husk, at telefonen skal være låst op, når forbindelsen oprettes. Når forbindelsen er oprettet, skulle der ikke være behov for yderligere interaktion med telefonen.

Min telefon har fået forbindelse, og jeg kan se apps, men der kommer ingen lyd fra højttalerne i kabinen. Hvordan opretter jeg forbindelse til Bluetooth?

Når du opretter forbindelse fra en telefon, vises en meddelelse på touchskærmen om "view" og "Bluetooth Settings". For at få adgang til lyden via InControl Apps skal enheden forbindes til bilen via Bluetooth. Når du vælger "Bluetooth Settings" (Bluetooth indstillinger), kan du følge meddelelserne for at parre din telefon. Når der senere oprettes forbindelse, erstattes meddelelsen "Bluetooth Settings" af "View and Listen" (Vis og lyt), når din telefon er parret via Bluetooth, men ikke er den aktive lydkilde. Hvis du stadig ikke kan høre nogen lyd, skal du kontrollere, at din smartphone er parret med bilen ved at følge de trin, du finder i afsnittet Owners (Ejere) på Land Rover.ie. Kontrollér også, at der er skruet op for lydstyrken på telefonen og i bilen.

InControl Apps er installeret på min enhed, men kan ikke oprette forbindelse til bilen.

Når du opretter forbindelse mellem din telefon og bilen, skal du sørge for, at din enhed er låst op, at kabinetter eller skærmcovers ikke er lukkede (nogle kan låse telefonen automatisk, når den er lukket), at alle åbne apps er lukket, og at telefonen er forbundet til USB-porten. Hvis dette ikke løser problemet, skal du kontrollere, at din enhed er kompatibel. Se siden med kompatibilitet på www.LandRover.com.
Kan jeg have InControl Apps på mere end én smartphone. Ja. Enhver kompatibel smartphone med InControl Apps installeret kan oprette forbindelse til touchskærmen. Kun én telefon kan dog være tilsluttet ad gangen.

Hvad sker der, hvis der ikke er nogen dataforbindelse?

Når InControl-tjenester anvendes i områder med dårlig netværksforbindelse (fx fjerntliggende områder eller på landet), viser apps et pop op-vindue, når der ikke findes nogen dataforbindelse til en ønsket funktion.

Hvilken support kan jeg få i forbindelse med spørgsmål om InControl Apps?

Du kan bruge de eksisterende supportkanaler, fx CRC (Customer Relationship Centre) og din lokale forhandler.

Jeg har opdateret til i09. Hvorfor skal jeg nu igennem en godkendelsesproces, før jeg kan bruge en ny app i bilen?

Dette er en ny sikkerhedsfunktion, som Apple har introduceret i iOS 9-opdateringen. Alle tredjepartsapps, undtagen de tre virtuelle apps – Kalender, Musik og Kontakter – skal nu godkendes.

Hvad sker der, hvis jeg ikke opdaterer til iOS 9?

Denne godkendelsesproces gælder alle iPhones, der kører iOS 9. Hvis du ikke har opdateret til iOS 9, behøver du ikke at godkende hver app før brug. Vi vil dog stadig anbefale, at du sætter appen op, før du opretter forbindelse til bilen. 
Bemærk, at en telefon ikke kan genoprette en tidligere iOS-version, når den først er opdateret.

Hvad er InControl Touch Map Updater?

InControl Touch Map Updater er et softwareværktøj til PC og Mac. Det bruges til at downloade nye kortdata og tilknyttet indhold til InControl Touch Navigation-systemet.

Hvorfor er nogle af alternativerne gråtonede?

InControl Touch Map Updater genkender automatisk indholdet på det tilsluttede SD-kort. Visse knappers og/eller funktioners tilgængelighed kan være knyttet til indholdet på SD-kortet.

Hvorfor vises mit stelnummer i InControl Touch Map Updater?

Dit stelnummer (VIN) er et unikt identifikationsnummer, som hver produceret bil får tildelt. Dit stelnummer kan være angivet på en plade, der kan ses gennem bunden af forruden, i bilens venstre side. InControl Touch Map Updater bruger stelnummeret til at godkende en uoverdragelig licens til brug af kort i bilen under aktiveringsprocessen.  

Har i et kontaktcenter, hvor jeg kan få support?

Kontakt din lokale forhandler for at få flere oplysninger.

Er min InControl Touch Map Updater opdateret?

InControl Touch Map Updater kontrollerer automatisk, om der er opdateringer til applikationen, hver gang den startes.

Hvilke styresystemer understøtter InControl Touch Map Updater?

InControl Touch Map Updater understøtter i øjeblikket Microsoft Windows version 7, 8 og 10 samt Mac OS X 10.8 og senere.

Hvordan kan jeg tjekke, om der er tilgængelige kortopdateringer?

Brug InControl Touch Map SD Card sammen med InControl Touch Map Updater til at tjekke, om der er tilgængelige opdateringer. InControl Touch Map Updater opdager automatisk tilgængelige opdateringer til det registrerede SD-kort og tilbyder at downloade og installere dem.

Kan jeg anullere en download og installation, der er i gang?

Nej. Download- og installationsprocessen skal afsluttes helt for at sikre kortindholdets konsekvens og indhold på SD-kortet. InControl Touch Map Updater må ikke lukkes, og SD-kortet må ikke fjernes, mens download og installation er i gang.

Slettes ældre kort ved en ny installation?

Ja. Nyere kort sletter og erstatter den ældre version af kortene.

Hvorfor registrerer InControl Touch Map Updater ikke mit SD-kort?

InControl Touch Map SD Card genkender kun et gyldigt SD-kort, der er beregnet til brug sammen med InControl Touch navigationssystemet. Andre SD-kort vil ikke blive registreret. Hvis SD-kortet er beskadiget, eller dataene på nogen måde er ændret uden for InControl Touch Map Updater, kan det betyde, at SD-kortet ikke genkendes. Du skal måske også kontrollere, om SD-kortstikket på din PC eller Mac fungerer korrekt.

Hvad gør jeg, hvis jeg har mistet, ødelagt eller beskadiget mit SD-kort?

Du skal bestille et nyt SD-kort. Kontakt din lokale forhandler for at få flere oplysninger.

Hvorfor genkender min bil ikke SD-kortet? 

Hvis dit InControl Touch Map SD-kort ikke genkendes, skal du kontrollere, at SD-kortet er låst op (den lille kontakt på siden af SD-kortet) og sat korrekt i bilens SD-kortstik. Hvis det er sat korrekt i, skal du slukke for tændingen, lukke alle døre i bilen og låse den i 2 minutter, før du starter bilen igen. Hvis SD-kortet stadig ikke genkendes, skal du notere evt. fejlmeddelelser, bilen viser, og kontakte din lokale forhandler for at få flere oplysninger.

Hvorfor er der intet stelnummer knyttet til SD-kortet?

Denne meddelelse angiver, at InControl Touch Map Updater ikke kunne finde et stelnummer (VIN) på kortet. Kontakt din forhandler

Kan jeg lagre personlige oplysninger på SD-kortet?

InControl Touch Map SD-kort er kun beregnet til brug sammen med InControl Touch navigationssystemet. Kortet må ikke bruges til lagring af andre data. Ændringer af SD-kortets indhold må kun ske via InControl Touch Map Updater. Hvis der lagres andre data på SD-kortet eller foretages ikke-godkendte ændringer af data på SD-kortet, kan det give problemer med dit InControl Touch Navigationssystem, og det kan gøre bilens garanti ugyldig.

Hvad er de vigtigste forskelle på Touch og Touch Pro?

InControl Touch Pro er vores helt nye infotainment-system. Selvom det måske ligner InControl Touch på overfladen. Det er et helt nyt system, der er udviklet udelukkende af Land Rover i samarbejde med branchens førende teknologivirksomheder, såsom Intel, HERE [Autonavi for Kina, NNG for Japan], Nuance og Meridian.
Herunder er en liste over nogle af forskellene mellem InControl Touch og InControl Touch Pro:
- Nye interaktive funktioner
- Multi-touch og klem for at zoome i forskellige funktioner
- Naturlig stemmedialog (på (amerikansk/britisk) engelsk og mandarin)
- Nye funktioner til personlig tilpasning
- Startskærme, der kan konfigureres af flere brugere
- Flere muligheder for brugerindstillinger/personlig tilpasning
- Nye multimediamuligheder
- 10 GB medielager
- Cd/dvd-drev
- Land Rovers nye 'More Like This'-funktion, der automatisk genererer playlister ud fra det nummer, du spiller lige nu
- Music Queue-funktion, så du nemt kan tilføje numre til playlisten uden at forstyrre afspilningen af den sang, du hører
- Understøtter USB 3.0, HDMI og MHL (kun ved InControl Connect Pro Rear Seat Entertainment-systemer)
- Ved opgradering til InControl Connect Pro fås følgende nye funktioner:
- Kortvisning med klem for at zoome
- Dør til dør-rutevejledning og ruteplanlægning via InControl Route Planner-appen og webstedet for Android og Apple iOS (med Connect Pro)
- Pendlerfunktionen Commute, der lærer dine faste rejser og automatisk viser det forventede ankomsttidspunkt baseret på rutens trafikforhold
- Funktion, der viser servicestationer langs ruten med brændstofpriser
- Ankomstfunktion med 360 graders billede på gadeniveau (hvis det understøttes), når du nærmer dig dit mål
- Parkeringsfunktionen finder parkeringspladser nær målet og fortæller, hvis det er muligt, om der er ledige pladser
- Real Time Traffic giver fantastiske trafikoplysninger i realtid i forhold til konventionelle radiobaserede trafikoplysningssystemer
- Del din forventede ankomsttid (ETA) med dine kontakter pr. e-mail/sms med automatiske opdateringer, når du er sent på den
- Direkte søgning med data fra TripAdvisor (når det understøttes) og andre kilder for at vise anmeldelser af interessante steder
- Indtastning af søgning, adresse og postnr. i ét felt
- Alternative kortvisninger, inkl. satellitbilleder
- InControl Touch Pro understøtter desuden mange forskellige alternativer, inkl.:
- Instrumentpaneldisplay med virtuelle instrumenter og 3D-kortvisning i fuld skærm
- MeridianTM-lydsystemer fra 380 W op til 1.300 W
- Digitalt tv
- Bagsædeunderholdning

Hvordan konfigurerer jeg den konfigurerbare touchskærm?

Tilføj en genvej/widget ved at holde fingeren på en tom del af startskærmen. Flyt en genvej/widget ved at trykke på ikonet Edit (Rediger) nederst på touchskærmen. Tryk på + for at vælge det område, hvor den nye genvej/widget skal anbringes. Slet en genvej/widget ved at trække den til bunden af touchskærmen, hvor der fremkommer en stor slettebjælke. Flyt en genvej/widget mellem forskellige startskærme ved at trække den over i siden af skærmen – så vises den næste/foregående startskærm. Slip genvejen/widgeten, når den er på den ønskede position. Tilpas størrelsen på skalerbare genveje/widgets ved at klikke på ikonet Resize (Tilpas størrelse) nederst i højre hjørne af genvejen/widgeten i funktionen Edit (Rediger). Bemærk, at du kun kan konfigurere/redigere de(n) konfigurerbare startskærm(e), når bilen holder stille.

Hvorfor kan jeg ikke altid tilpasse størrelsen af widgets/genveje på den konfigurerbare startskærm?

Det er ikke alle genveje/widgets, man kan tilpasse størrelsen på, og andre kan kun tilpasses i begrænset omfang. Formålet med dette er at sikre, at genvejens/widgetens funktion aldrig bliver påvirket – hvis den fx bliver for lille.

Jeg har lavet min egen startside. Kan jeg bruge den som standardstartside?

Ja, du kan oprette dine egne startsider, der vises som standard, hver gang du trykker på knappen Hjem. Gå til Settings > Home settings (Indstillinger > Indstillinger af Hjem) 

Tryk én gang på Start-knappen for at få vist din standardstartside. Tryk to gange på Start-knappen for at se på alle sider, også skærmen med ekstrafunktioner. Denne skærm giver meget hurtigere adgang til bestemte side, når der er tilføjet flere startsider."

Hvor mange startsider kan jeg oprette?

Du kan oprette op til 4 nye startsider ud over den startside, der er oprettet fra fabrikken.

Kan jeg tilpasse den startside, der er oprettet fra fabrikken?

Nej, denne side kan ikke tilpasses.

Kan jeg bruge min egen baggrund?

Du kan i øjeblikket kun vælge mellem de forudinstallerede baggrunde.

Hvad bruges de små firkantede ikoner til i hver kvadrant på startskærmen?

Det lille firkantede ikon ved siden af de vigtigste funktionspaneler fungerer som genvej til en bestemt funktion. Fx din voicemail, sædestyring, indstilling/annullering af vejledning i Navigation, afspil/pause osv., afhængigt af hvilken mediekilde du bruger.

Hvilke funktioner kan betjenes med betjeningselementerne på rattet?

Afhængigt af bilens specifikationer kan følgende InControl Touch Pro-funktioner betjenes via rattet: 

Lydstyrke på medier, telefon, feedback fra Park Distance Control, vejledning i Navigation og Voice Recognition-feedback.
Du kan skifte mellem medietyper med funktionsknappen, fx tv, radio, Bluetooth-medier, iPod og USB, alt afhængigt af bilens specifikationer og de aktuelt tilgængelige kilder.
Betjeningselementerne til venstre/højre kan bruges til at skifte mellem numre og yndlings-tv-kanaler/radiostationer. Bemærk: Et langt tryk på venstre/højre knap starter en radiosøgning.

Med det nye Virtual Instrument Display kan du også vælge mediekilde, yndlingsstationer på tv/radio eller fra en liste over nylige telefonopkald. I så fald skal du trykke på knappen Menu/OK på rattet og derefter rulle til det relevante alternativ, fx Favourites, Source, Recents (Favoritter, Kilde, Nylige). Klik på Menu/OK for at vælge undermenu. Brug betjeningselementerne op/ned på rattet til at rulle til det ønskede punkt, og klik på Menu/OK for at vælge nummer, favorit eller kilde.

Hvor mange radio-/tv-favoritter kan jeg få direkte adgang til fra klyngemenuen med betjeningselementerne på rattet?

Du kan vælge dine første 14 favoritter på Virtual Instrument Display. Hvis den favorit, du vil have, ikke er tilgængelig, kan du reorganisere listen igen, når bilen igen holder stille.

Kilder i medieafspilleren vises undertiden på forskellige positioner. Hvorfor?

Kilder, der vises i medieafspilleren, er baseret på de aktuelt fysisk eller trådløst tilgængelige kilder. Eftersom disse kan variere fra rejse til rejse, er kilderne arrangeret dynamisk ud fra brug. Radio er altid placeret i øverste hjørne. Den sidst anvendte kilde vises altid ved siden af Radio osv. Hvis kilden ikke er tilgængelig, vises den ikke. Hvis fx USB-stikket ikke er sat i, bliver det ikke vist på listen over mediekilder.

Hvordan gentager jeg alle sange/et helt album?

Det sker automatisk. Gentagelsesfunktionen er altid aktiveret, og derfor er "Repeat the Current Song" (Gentag aktuel sang) det eneste tilgængelige alternativ.

Hvordan kan jeg slette mine personlige data, hvis jeg vil sælge bilen?

Log først ud af alle konti, der er knyttet til bilen. Slet derefter alle profiler, og ryd din søgehistorik. Alternativerne til dette findes i Navigation-indstillinger og Live-indstillinger.

Når jeg bakker og derefter kører frem, dukker Park Distance Control-skærmen op på touchskærmen. Hvordan kan jeg skjule den?

Du kan midlertidig minimere vinduet, men bevare de akustiske alarmer ved at trykke på krydset i øverste hjørne af Park Distance Control-vinduet. 

Tryk på Park Distance Control-knappen for helt at deaktivere Park Distance Control. Afhængigt af bilen er dette enten nederst på touchskærmen eller i loftskonsollen. 

Når bilens hastighed først er over 16 km/t, bliver Park Distance Control automatisk deaktiveret.

Kan jeg justere lydstyrken på vejledningen i Navigation og Park Distance Control-alarmerne?

Ja, alle akustiske kilder fra InControl Touch Pro kan justeres til din foretrukne lydstyrke. Når den akustiske kilde er aktiv, justeres den overordnede lydstyrke til det ønskede niveau. 
Bemærk: Nogle kilder har en minimumslydstyrke for at sikre, at systemets relevante sikkerhedsfunktioner altid kan høres."

Kan jeg aktivere akustiske trafikmeldinger fra lokale radiostationer?

Ja. Gå til Settings > All settings > Features > Media settings > AM FM Radio (Indstillinger > Alle indstillinger > Funktioner > Medieindstillinger > AM FM Radio)

Hvorfor er det ikke muligt at ændre tidsindstillingen?

Tiden synkroniseres automatisk til GPS-satellitter, baseret på bilens aktuelle position. Systemet vil derfor automatisk opdateres, når du kører mellem tidszoner eller ændringer til sommertid/vintertid. Dermed fungerer Real Time Traffic Information-systemet så præcist som muligt, således at alle oplysninger passer til din rejse.

Afhængigt af hvilken funktion jeg bruger, får jeg vist forskellige alternativer, når jeg klikker på knappen Settings (Indstillinger). Hvorfor?

Vi ønskede at forenkle adgangen til de generelle indstillinger og give hurtigere adgang til nogle af de mere anvendte indstillinger, som skærm og lyd. Derfor er der placeret et Settings-ikon (to tandhjul) nederst på touchskærmen i hver hovedfunktion. Tryk på dette ikon for at vise Settings-skærmen til funktionen. 

Øverst ændrer en stor knap dynamisk i forhold til den aktuelt anvendte funktion. Hvis du fx bruger funktionen Navigation, vises Navigation Settings. Nederst er der betjeningselementer til at tilsidesætte touchskærmens automatiske lysstyrke eller helt slukke for den. To store knapper i det nederste afsnit giver adgang til indstillingerne All (Alle) og Audio (Lyd).

Hvorfor vises bagkameraet altid, når jeg vælger Bak. Hvorfor ikke vise 360 graders kameravisning, hvis det var mit sidst anvendte alternativ?

Det er af hensyn til sikkerheden. Bagkameraets synsvinkel er meget bredere, når det bruges til visning fra et enkelt kamera. Bagkameraets visning er også mere effektiv til at gøre dig opmærksom på trafik, der nærmer sig lige uden for synsvidde.

Hvilke funktioner kan jeg styre med det nye stemmegenkendelsessystem?

Land Rovers stemmegenkendelsessystem giver en mere sikker adgang til dine medie- og telefonsystemer. Tryk på "voice"-knappen på rattet for at aktivere stemmegenkendelse. Efter bippet kan du ganske enkelt fortælle bilen, hvad du vil.

Hvorfor genkender stemmegenkendelsessystemet visse radiostationer?

Det kan ske, når flere radiostationer har navne, der ligner hinanden. Systemet vil i så fald vise en liste over mulige stationer at vælge imellem. Tryk bare på navnet på stationen, eller sig linjenummeret. 

Du kan også prøve at sige stationens fulde navn, fx ""Tune to BBC Radio 1"" og ikke kun ""Tune to Radio 1"". Du kan også oprette stemme-tags til alle dine yndlingsstationer."

Hvorfor kan jeg ikke bruge stemmegenkendelsessystemet til at styre klimaanlægget?

Land Rovers stemmegenkendelsessystem er beregnet til at hjælpe med at fjerne opgaver, der ellers kræver flere trin. I de fleste tilfælde kan klimaanlægget styres med et tryk på en knap. Stemmestyring ville være mere kompliceret til denne interaktion.

Kan jeg skifte sprog i stemmestyringssystemet?

Stemmesproget er indstillet i forhold til systemsproget. Vælg et andet sprog til stemmegenkendelsessystemet ved at vælge et andet systemsprog i menuen Car Settings (Bilindstillinger).

Indstillingerne for stemmegenkendelse viser kontrolelementer til bekræftelse og feedback. Hvad er de?

Når "voice command confirmations" (bekræftelser af stemmekommandoer) er aktiveret, bekræfter stemmegenkendelsessystemet din stemmeanmodning ved at gentage instruktionen. Når du fx siger ""Call home"" (Ring hjem), siger systemet ""Calling home (Ringer hjem) Når dette deaktiveres, kan systemet udføre opgaven hurtigere. 
Når "voice feedback" (stemmefeedback) er aktiveret, fortæller systemet dig, hvad du derefter skal sige. Hvis du deaktiverer denne funktion, når du er vant til systemet, bliver interaktionstiden kortere. 
Bemærk, at systemet stadig kan kræve yderligere input fra dig i bestemte situationer, også efter at du har deaktiveret "voice feedback".

Hvilke versioner af internetbrowser og styresystem understøttes på tværs af de forskellige tilgængelige apps og websteder?

InControl Apps smartphone-app: 
Android 4.2 eller senere 
Apple iPhone 5 eller senere 

InControl Route Planner smartphone-app: 
Android 4.3 eller senere 
Apple iPhone 4s eller senere, der kører iOS 8.0 eller senere 

InControl Route Planner-webstedet: 
Internet Explorer 9, 10, 11 
Firefox 36, 37 
Chrome 37, 38 
Safari 7.1, 8 

Understøttede styresystemer til Route Planner-webstedet: 
Windows 7, 8, 10 
Mac OSX Mavericks eller senere

Hvordan kan jeg tjekke, om min telefon er kompatibel?

Se på http://Land Rover50.nextgen-technology.net/?CultureId=23&RegionId=1&Culture=en

Hvordan kan jeg downloade smartphone-apps?

Søg på Apple App Store eller Android Play efter følgende: 

InControl Remote App: Land Rover InControl Remote 
InControl Apps: Land Rover InControl Apps 
InControl Route Planner: Land Rover InControl Route Planner

Hvad er min kørselsscore?

Din kørselsscore er en blanding af din effektive udnyttelse af bilens hastighed, bremser og speeder under en bestemt rejse. Den individuelle score for motorhastighed, brug af speeder og bremse hjælper dig med at forstå, hvor ændringer af din kørestil kan give en højere kørselsscore, hvilken kan bidrage væsentligt til lavere brændstofforbrug. 
Når bilen holder stille, kan du få flere tips til, hvordan du får en bedre kørselsscore og reducerer dit brændstofforbrug.

Hvorfor har jeg en høj procentvis kørselsscore, men et dårligt brændstofforbrug?

Du kan undertiden få en høj kørselsscore, men lavere km/l, hvis du fx kører i tæt trafik. 

Hvis din kørselsscore var 100 %, har du opnået den mest effektive udnyttelse af brændstoffet under rejsen. En kørselsscore på 50 % er derimod tegn på, at du kunne have fået en væsentlig bedre brændstoføkonomi ved at have en anden kørestil.

Hvorfor kan det være svært at trykke på knapperne øverst på en webside?

Prøv at zoome lidt ind ved at trykke to gange på +-knappen på touchskærmen.

Knappen "back" (tilbage) sender mig altid til min sidste brugte funktion/skærm. Hvorfor gør den det?

InControl Touch Pro anvender en hierarkisk og ikke historisk logik til "back"-knappen, så du kan navigere med færre trin. Den fører dig tilbage igennem systemets niveauer i stedet for til den sidst brugte funktion.

Hvorfor kan jeg ikke skifte kortvisning til at vise nord opad?

Ud fra brugerundersøgelser designede vi InControl Touch Pros navigationsystem vist med køreretningen opad. Langt de fleste brugere foretrækker denne visning, fordi den gør det nemmere at se vejen fremad med det samme. Vi mente, at vi kunne forebygge forvirring ved at vise alle kort med køreretningen opad. 

Visning med køreretningen opad kan kombineres med nord opad for at vise din aktuelle position og destination i forhold til den resterende rute eller hele ruten. Søgninger vises desuden altid med nord opad for at vise din aktuelle placering i forhold til destinationen. Et midlertidigt alternativ med nord opad er også tilgængeligt, når du ser på kortet."

Hvordan vælger jeg 3D kortvisning i Virtual Instrument Display?

Tryk på Menu-knappen på rattet for at få vist menuen Settings (Indstillinger). Vælg derefter menuen Display Settings (Skærmindstillinger), og tryk på "maps"(kort). 
Hvis menuen Display Settings ikke vises, kan du rulle igennem undermenuen, indtil du ser alternativet "map" (kort), der allerede burde være fremhævet. Klik på OK for at vælge. 
Når kortet vises på Virtual Instrument Display, lukker du menuen ved at holde venstre "select"-knap nede.

Hvorfor går Virtual Instrument Display som standard tilbage til instrumentviser-visning mellem rejserne?

For at holde dig helt up to date om bilens status med brændstof, oliestand og andre vigtige meddelelser.

Hvad er forskellen mellem de forskellige viste rutealternativer?

Ruten er altid den hurtigste baseret på trafikoplysninger i realtid. Hvis trafikforholdene ændrer sig, mens du kører, vil systemet automatisk ændre ruten. Hvis du vælger det andet eller tredje alternativ (hvis yderligere rutealternativer var tilgængelige), og trafikforholdene forværres, giver systemet dig et hurtigere alternativ. Tryk på OK for at opdatere den aktuelle rute. Der er normalt ingen forskel i rejsetid mellem det andet og tredje rutealternativ.

Undertiden svarer den fartgrænse, der vises på navigationssystemet, ikke til den, der vises på færdselstavlerne. Hvad skyldes det?

Hvis bilen har Traffic Sign Recognition, vises en kombination af oplysninger fra bilens kortdatabase og de synlige færdselstavler. I visse situationer kan det ske, at bilens kameraer ikke kan se en færdselstavle, fx hvis den er anbragt ved et vejkryds på en sidevej. 
Hvis bilen ikke har Traffic Sign Recognition, er de viste fartgrænser baseret på de oplysninger, der var tilgængelige, da bilens kortdatabase blev samlet. 
Selvom vi bestræber os på at levere præcise oplysninger, er det førerens ansvar at overholde færdselsloven."

Hvorfor holder navigationskortet op med at bevæge sig, når jeg klemmer for at zoome?

Så snart du interagerer med kortet, skifter det til funktionen "Explore" (Udforsk), hvor du kan finde steder og tjekke ruten eller trafikken i lokalområdet osv. Funktionen "Explore" har også et alternativ til at vise kortet med nord opad.
Kortet vender automatisk tilbage til funktionen "guidance" (vejledning) efter 60 sekunder, eller når du trykker på "back" eller trykker på navigationspilen. Kortvisning er baseret på det sidst brugte 2D-, 3D eller satellitkortalternativ.

Hvor mange rutepunkter kan jeg oprette langs en rute?

Du kan oprette op til 10 rutepunkter langs ruten, inkl. din destination. Disse er ordnet i den rækkefølge, du tilføjer dem i. Du kan ændre rutepunkternes rækkefølge ved at trykke på ikonet Menu i kortets nederste hjørne og vælge Edit (Rediger).

Kan jeg tilpasse, hvilke alarmer der vises på siden af kortet i funktionen "guidance" (vejledning)?

Ja, du kan tilpasse, hvilke alarmer der vises, ved at gå til Settings > Navigation settings > Alerts (Indstillinger > Navigationsindstillinger > Alarmer). Du kan også trykke på en alarm for at afvise den.

Hvorfor viser startskærmen en forventet ankomsttid (ETA) for en destination, jeg ikke har valgt?

Hvis du har aktiveret "Commutes" (Pendlinger) i menuen Navigation settings, bliver destinationen en "commute", der er lært ud fra din aktuelle placering og det aktuelle klokkeslæt. Navigationssystemet forudsiger, at dette kan være din mulige destination, og ETA svarer til denne. 

Når pendling er aktiveret, kan systemet oplyse din ETA, også selvom du ikke har valgt en destination, så du hele tiden er informeret om eventuelle problemer langs din foretrukne rute. Hvis du undertiden kører en alternativ rute til samme destination, vil systemet også lære denne rute. Når der er lært mere end én rute til samme destination, viser systemet den hurtigste rute og ETA baseret på de aktuelle forhold. 

Når du begynder rejsen, vises den som en linje på kortet, men læses ikke op som instruktioner for hvert sving. Systemet går ud fra, at du kender ruten. Hvis trafikforholdene forværres, og du afviger fra din aktuelle rute og fra eventuelle andre ruter, du tidligere har fulgt til destinationen, vil systemet spørge, om du ønsker at skifte til vejledning for hvert sving. Dette kan være en fordel, hvis du befinder dig et sted, du ikke kender.

Hvor mange rejser skal jeg køre til samme destination, før Commute-funktionen lærer rejsen?

Den bruger generelt to rejser til samme destination fra samme udgangspunkt, før en "commute" er lært. Den aktuelle tid skal også være inden +/- 1 time af den lærte starttid.

Hvordan indstiller jeg en destination?

Du kan indstille en destination på forskellige måder med InControl Touch Pro. 
1. Tryk på ikonet ""Set Destination"" (Vælg destination) på navigationsfeltet for at åbne alternativskærmen "Set Destination" på startskærmen. Dermed kommer du direkte til søgeskærmen, hvor du kan indtaste et postnr., en adresse eller et stednavn på en enkelt linje. 

2. Land Rover XJ-førere kan trykke på navigationsknappen på linjen med kontakter, mens andre førere kan trykke to gange på ikonet Navigation nederst på touchskærmen. Det fungerer som genvej til skærmen med destinationsindstillinger. Her kan du vælge et af tre alternativer: Address Entry (Adresse) (inkl. postnr.), Search (Søg) eller Destinations (Destinationer). Destinationer kan være Home (Hjem), Recent destinations (Nylige destinationer), Favourite destinations (Yndlingsdestinationer), Shared destinations (Fælles destinationer) eller Commutes (Pendlinger). 

3. Når en pendling er tilgængelig, vises den på startskærmens navigationsfelt. Hvis der er mere end en pendling tilgængelig baseret på din aktuelle placering og tidspunktet, vises "commutes available" (tilgængelige pendlinger). Når du trykker på navigationsflisen, får du vist en liste over de tilgængelige pendlinger. 

4. Ellers kan du vælge en destinationsmenu på kortskærmen og trykke på menuknappen i kortets nederste hjørne. Her vises der også tre destinationsalternativer: Address (Adresse), Search (Søg) og Destinations (Dimensioner). 

5. Du kan også sende steder eller destinationer til bilen via InControl Route Planner smartphone-appen eller webstedet. Et sted, der er gemt i Route Planner, vises i dine yndlingsdestinationer, når bilen har oprettet forbindelse til internettet og synkroniseret destinationerne. 

Hvis Navigation er åben på skærmen, når en ny destination modtages fra Route Planner, vises destinationen som et pop op-panel. Tryk på ""use now"" (brug nu) for at bekræfte destinationen i bilens navigationssystem. Steder, der er valgt som destination via Route Planner, vises under nylige destinationer."

Hvorfor er den destination, jeg sendte til bilen, dukket op i bilens navigationssystem?

Destinationer kan kun modtages, når bilen har en passende dataforbindelse. Selvom systemet viser, at der er oprettet forbindelse, kan det ske, at mobilnetværket er overbelastet, så systemet ikke kan modtage destinationen. Destinationer, som bilen har modtaget, vises kun, når du undersøger systemets navigationsfunktion. Destinationen vises derefter enten som en rute ved siden af touchskærmen eller som et pop op-vindue med bekræftelse. Hvis destinationen modtages af bilen, når du bruger en anden funktion end navigation,, kan destinationen hentes fra nylige destinationer.

Hvor kan jeg se alternative ruter?

Når du har valgt en destination, trykker du på "Route options" (Rutealternativer) for at se standardruten (øverst på listen) og op til to alternative ruter. Vælg din foretrukne rute, og tryk på Start for at påbegynde vejledningen.

Hvordan bruger jeg funktionen Destination Search (Destinationssøgning)?

Indtast et sted, et postnr. eller en adresse i søgefeltet. Selvom du kommer til at stave navnet/adressen forkert, vil søgefunktionen normalt finde stedet. 

Hvis bilen har en dataforbindelse, tilgår søgningen de seneste oplysninger i cloud samt i bilens database.

Hvordan søger jeg mest effektivt efter en destination?

Du kan spare tid ved at trykke på ikonet Hide Keyboard (Skjul tastaturet), når du har skrevet de første 3-4 bogstaver. Dermed vises en liste over mulige steder. Når du ruller gennem listen, opdateres kortvisningen automatisk, så du nemt kan se stedet i forhold til din rute, destination eller aktuelle position. 

Klik på den ønskede destination for at få vist ruten på kortet. Hvis bilen har en dataforbindelse, vil billeder på gadeniveau for stedet også blive vist, hvis de er tilgængelige. 
Tryk på ikonet for fuld skærm i hjørnet af billedet for at forstørre billedet på gadeniveau. Når du panorerer i billedet, kan du rotere det 360 grader. Tryk på ""..."" giver flere oplysninger, herunder adresseoplysninger, samt evt. nyligt indsendte anmeldelser. Afhængigt af din destination kan der vises en stjernevurdering, der er baseret på anmeldelser fra steder såsom TripAdvisor. 

Hvis destinationen er en parkeringsplads, og denne understøtter disse oplysninger, viser endnu en informationsskærm også priser og ledige pladser. 

Når Navigation er aktiv, kan du søge efter endnu et sted i nærheden af din destination, fx en frokostrestaurant, ved at trykke på siden af søgefeltet."

Når jeg indtaster et postnr. i forbindelse med indtastning af en adresse, hvorfor kan jeg så ikke tilføje et husnummer?

Muligheden for at indtaste et postnr. søger ud fra et centralt sted i postnummeret. Det er dog muligt at søge ved hjælp af et gadenavn og husnummer.

Hvorfor vises ikonet for lavt brændstofniveau undertiden, når jeg vælger en destination?

Det vises for at advare dig om, at du ikke har brændstof nok til at køre rejsen uden at stoppe for at fylde mere på. 
Tryk på ikonet for lavt brændstofniveau for at indsætte et stop på en tankstation på rejsen. Dette vil vise tankstationer langs ruten i nærheden af, hvor du får brug for at fylde brændstof på. Det vil også give et mere præcist forventet ankomsttidspunkt (ETA).

Hvorfor forsvinder felter i siden af hovednavigationsskærmen, når bilen begynder at køre?

Fliserne i siden af hovednavigationsskærmen er beregnet til at hjælpe dig med at planlægge din rejse, før du starter.

Kan jeg skifte mellem en mandlig og kvindelig stemme i navigationssystemet?

Det kan du på de fleste sprog. Gå til Settings > All settings > Language and keyboards (Indstillinger > Alle indstillinger > Sprog og tastaturer).

Hvis jeg bruger navigationssystemet i funktionen Guidance (Vejledning) og søger efter en ny destination, hvorfor tillader systemet så ikke, at jeg erstatter den aktuelle destination med den nye, jeg søgte efter?

Vi besluttede, at alternativet "udskift aktuel destination" ville have gjort programmet for komplekst i betragtning af, hvor ofte det bruges. Det er nemmest at indtaste en ny destination ved at annullere vejledningen fra navigationsmenuen og vælge en ny destination.

Når jeg indtaster en adresse, hvorfor skal jeg så altid skrive byen, før jeg indtaster gadenavnet?

For at gøre det hurtigere at finde den gade, du søger. Det samme gadenavn findes ofte i mange byer. Når du indtaster byen først, får du vist færre gadealternativer. 

Det er dog muligt at indtaste steder eller adresser på en enkelt linje med alternativet Search (Søg).

Hvordan opdateres Land Rovers kort?

Forhandleren installerede de nyeste kort i din bil. Der er op til fire årlige kortopdateringer afhængigt af din region. 
Du kan hente kortopdateringer på et USB-stik via din Windows- eller Apple-computer med et downloadværktøj, der kan fås på LandRover.com/navigation. Det tager typisk 10-15 minutter at opdatere bilens kortsystemer, når først opdateringen er overført til et USB-stik. 

USB-stik skal være formateret som FAT32. Land Rover anbefaler at bruge et 32 GB USB 3.0 hukommelsesstik fra et anerkendt mærke. Bilens motor SKAL være i gang under hele opdateringen. Hvis kortopdateringen afbrydes, kan du stå uden kort på systemet, så du skal starte hele processen forfra. 

Læs mere på Land Rover.com/navigation.

Hvordan kan jeg tjekke, hvilke lande bilens kort omfatter?

Gå fra menuen Navigation til Settings > Navigation settings > Installed maps (Indstillinger > Navigationsindstillinger > Installerede kort). Omfattede lande vises på denne skærm.

Massagesæderne aktiveres automatisk. Hvordan kan jeg forhindre det?

Du kan være kommet til at aktivere automatisk aktivering af massagefunktionen. Gå til Settings > All settings > Features > Seats > Auto massage (Indstillinger > Alle indstillinger > Funktioner > Sæder > Automassage).

Hvor længe kører massageprogrammet?

En komplet massagecyklus varer 10 minutter.

Hvordan parrer jeg min Bluetooth-telefon?

Hvis der ikke p.t. er parret eller forbundet nogen telefon, viser panelet "tap to connect phone" (tryk for at forbinde telefonen). Tryk på denne tekst, hvorefter systemet er klar til Bluetooth-parring. 
Gå til Bluetooth-parringsmenuen på din telefon, og søg efter din bil. Afhængigt af hvilken telefonmodel du bruger, kan InControl Touch Pro og/eller din telefon bede dig bekræfte, at en kode passer før parring. Du kan også blive bedt om at bekræfte overførsel af telefonkontakter og kontaktfotos (når det understøttes)."

Kan mine overførte kontakter eller fotos ses af andre med adgang til bilen?

Nej. Dine synkroniserede kontaktpersoner er kun synlige, når telefonen er forbundet til bilen.

Hvor mange Bluetooth-enheder kan forbindes eller parres?

Der kan parres op til 10 Bluetooth-enheder. 
Der kan være forbundet én telefon og en medieafspilningsenhed ad gangen. Hvis din telefon er forbundet som telefon og medieafspilningsenhed, kan der imidlertid ikke bruges en anden enhed samtidig. 

Den første enhed, der parres til InControl Touch Pro, udpeges som din primære enhed, medmindre du ændringer indstillingerne. Gå til Settings > All Settings > Features > Bluetooth > Paired devices > (Indstillinger > Alle indstillinger > Funktioner > Bluetooth > Parrede enheder), og klik på den enhed, du vil ændre."

Hvordan søger jeg efter kontakter på min telefons kontaktliste?

Vælg "Contacts" (Kontakter) på hovedtelefonskærmen. Tryk på søgefeltet øverst på skærmen med kontakter for at åbne tastaturet og begynde søgningen efter den ønskede kontakt. 
Resultatlisten opdateres automatisk, efterhånden som du skriver. Klik på feltet "x matches" (x hits) for at få vist alternativerne. For at få vist det største antal kontakter ad gangen, ruller søgefeltet med listen, så der kan vises 5 i stedet for 4 elementer. 
Du kan også trykke på stemmegenkendelsesknappen på rattet og bruge en stemmekommando til at ringe et nummer op. Fx: 

"Call David Smith" (Ring til David Smith) 
"Call David Smith Mobil" (Ring til David Smith Mobil) 
"Dial 01234987654" (Ring til 01234567)"

Hvorfor er telefonikonet stadig synligt, når jeg er på telefonskærmen?

Hvis du har parret mere end én telefon med InControl Touch Pro, kan du skifte til en anden enhed for at foretage/modtage opkald ved at trykke på dette ikon.

Hvorfor husker bilen ikke min Bluetooth-telefon og parrer med den automatisk?

Det skyldes højst sandsynligt, at den automatiske tilslutningsfunktion for denne enhed er deaktiveret i dine Bluetooth-indstillinger.

Kan InControl Touch Pro læse indgående tekstmeddelelser og e-mails op?

Windows Phone håndsæt kan konfigureres til at læse tekstmeddelelser op og besvare dem, når en kompatibel enhed er forbundet via Bluetooth. Denne funktion understøttes dog ikke i øjeblikket af InControl Touch Pro til brug sammen med Android- og Apple-enheder.

Er "Favourites" (Favoritter) i Radio-funktionen det samme som faste stationer?

Ja. Radioens "Favourites" er en enkelt liste over alle dine yndlingsradiostationer på tværs af alle bånd, fx FM, AM, DAB, så det er nemt at gå til din yndlingsstation. (I tidligere systemer skulle du skifte radiobånd, før du valgte den faste station). 

Du kan også tilføje dine yndlingsradiostationer som en genvej på en af dine konfigurerede startsider. 
Du kan også trykke på stemmegenkendelsesknappen på rattet og bruge en stemmekommando til at finde en station.

Hvordan tilføjer jeg en radiostation til mine favoritter?

Tryk på stjerneikonet på skærmen "Now playing" (Afspiller) eller på radiostationen "Find list" (Find liste). Når stjernen skifter fra et omrids til et massivt ikon, er stationen tilføjet som favorit. Stationer vises i den rækkefølge, du tilføjer dem i.

Kan jeg ændre rækkefølgen på min liste over favoritter?

Ja. Tryk på ikonet Edit (Tilpas) nederst på skærmen, og tryk og træk derefter stationen til en ny position på listen. (Dette kan kun ske, når bilen holder stille).

Hvordan fjerner jeg en station fra min liste over favoritter?

Tryk på stjerneikonet. Når det igen vises som et omrids, er stationen ikke længere på listen over favoritter.
Jeg har valgt karruselvisning. Hvorfor vises min musik så som en liste? Karusselvisning understøttes kun til Sirius XM-satellitradio (kun USA og Canada), mediebibliotek og USB-stik.

Hvordan skifter jeg mellem radiostationer, når jeg er i Media?

I Media kan du swipe til venstre/højre på tværs af midten af touchskærmen for at skifte radiostationer, tv-kanaler eller det nummer, der afspilles.

Kan jeg rippe CD'er til Touch Pros mediebibliotek?

I Media kan du swipe til venstre/højre på tværs af midten af touchskærmen for at skifte radiostationer, tv-kanaler eller det nummer, der afspilles.
Kan Gracenote-databasen opdateres med nylig udsendte albums? Kontakt din lokale forhandler for at få de seneste softwareopdateringer.

Hvordan er FM-stationer organiseret i mediebiblioteket?

Når du vælger alternativet "Find" på radioskærmen "Now Playing" (Afspiller nu), viser den alle tilgængelige FM-stationer opstillet efter frekvens. Hvis du foretrækker at få vist stationerne efter navn, kan du ændre dette i "Radio Settings" (Radioindstillinger).

Kan jeg se mere end én tv-kanal i bilen?

Afhængigt af bilens specifikationer og modtagekvaliteten kan det være muligt at se op til tre kanaler samtidig. 
Flere tv-antenner i bilens opbygning gør det muligt at se en kanal på bageste, venstre skærm, en anden på bageste, højre skærm og en tredje på den forreste touchskærm. Den forreste touchskærm kan kun ses, hvis bilen holder stille. Først når bilen kører, bliver lyden afspillet. 
Når en tv-kanal vises, kombineres signalet fra flere antenner for at forstærke signalet og forbedre billedkvaliteten.

Hvorfor bliver dvd'en ikke afspillet automatisk, når jeg sætter den i dvd-drevet?

For ikke at afbryde den mediekilde, der afspilles i øjeblikket. Denne funktion er især en fordel i biler med bagsædeunderholdningssystem. I dette tilfælde kan dvd'en kan afspilles på de bageste skærme og lyden over de trådløse hovedtelefoner for ikke at forstyrre de andre passagerer.

Når jeg ser på medieafspillerens skærm og trykker på Power-knappen, slukkes skærmen ikke. I stedet vises startskærmen. Hvorfor?

For at gøre det nemmere vises startskærmen automatisk, så du nemt kan gå til en anden funktion.

Kan jeg styre og overvåge indholdet på de bageste skærme fra forsæderne?

Ja. Vælg medieafspilningsskærmen på den forreste touchskærm, og tryk på "rear media" (bageste medier). Du kan nu se, hvad hver skærm viser lige nu. 
Forsædepassageren kan også bruge denne skærm til at ændre mediekilde og/eller kanal/station/nummer, afhængigt af hvilken kilde der bruges. 

Føreren kan også vælge at lytte til samme lyd som bagsædeunderholdningen via kabinens lydsystem. Her har bagsædepassagererne fuld kontrol over lydstyrken i kabinen. 
Bemærk, at lydstyrken kun kan justeres af enten forsæde- eller bagsædepassagererne. Lydstyrken kan ikke justeres fra både forsædet og bagsædet i bilen på samme tid.

Hvilken funktion har låseknappen på de mediers supervisorskærm?

Den låser fjernbetjeningen og forhindrer brugerne på bilens bagsæde i at ændre kanal eller lydstyrke. Denne funktion kan være særlig praktisk, når du har børn og unge med i bilen.

Kan jeg afbryde/justere kabinens lydstyrke fra bilens bagsæde?

"Hvis lyden afspilles via bilens lydsystem, kan bagsædepassagererne få kontrollen over lyden i kabinen. Fjernbetjeningsenheden kan derefter bruges til at justere eller afbryde lydstyrken, hvis det ønskes. 

Når der lyttes til de bageste medier via bilens trådløse hovedtelefoner, sidder lydstyrkeknappen på siden af hovedtelefonerne."

Hvilke funktioner findes der i bagsædeunderholdningssystemet?

Bagsædeunderholdningssystemet i den nye Land Rover XJ omfatter følgende:
2 HD 10,2” 16:9-skærme, der kan skjules, når de ikke er i brug
Et helt nyt interfacedesign
En bred vifte af forbindelsesmuligheder, der understøtter forskellige enheder, såsom smartphones/tablets:
2 USB 3.0-interfaces
1 HDMI-interface
1 HDMI-/MHL-indgang med dobbelt anvendelse
Betjeningselementer på skærmen til alle medier, klima og varme/køling i sæderne (afhængigt af bilens specifikationer)
Supervisor-betjeningselementer for forsædepassager til kontrol/overvågning af brug
Trådløse hovedtelefoner, der understøtter Dolby Virtual Surround Sound

Et nyt navigationssystem (ikke tilgængeligt i Japan) giver følgende muligheder:
Fuldstændige statusoplysninger om rejsen
Fuldstændig søgekapacitet og kortbrowsing (online søgning, hvis bilen har en mobildataforbindelse)
Satellitbilleder (dataforbindelse påkrævet)
En funktion, der lader bagsædepassagererne foreslå destinationer til føreren"

Når jeg bruger InControl Apps, hvorfor bliver lyden så afspillet gennem min Android-telefons højttaler i stedet for gennem bilens lydsystem?

Android-telefoner skal forbindes til InControl Touch Pro via både Bluetooth og USB.

Hvilken kapacitet USB-stik kan bruges?

Op til 128 GB. 
Bemærk, at et USB-stik skal omformateres til FAT32, før det kan bruges. Husk at gemme evt. data på USB-stikket, eftersom reformateringen sletter alle data.

Kan jeg bruge transportable mediedrev?

Det er ikke noget, vi anbefaler, eftersom disse drevs strømforbrug er meget forskellige.

Hvilke medieformater understøttes til afspilning af musik og video?

InControl Touch Pro understøtter en bred vifte af lyd- og videoformater, inkl.: 

Lydformater: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless 
Videoformater: AVI, DV, 1, 2, 4 inkl. DivX, Xvid og QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

Understøttes USB 3.0?

Ja.

Hvordan kan jeg ændre, hvilke oplysninger der vises på multitasking-panelet?

Swipe op eller ned på et panel for at skifte mellem følgende:
- Navigation
- Telefon
- Medier
- Vejr (kræver InControl Connect Pro, hvor det understøttes)
- Nyheder (kræver InControl Connect Pro, hvor det understøttes, og afhænger af det enkelte marked)

Hvorfor bliver jeg spurgt om min fødselsdato i forbindelse med registreringen af min InControl Navigation-konto?

Du skal være fyldt 16 for at kunne give dit lovlige samtykke til de forskellige vilkår i forbindelse med registrering af en InControl Navigation-konto.

Kan browseren bruges, mens bilen er i bevægelse?

Nej. Browseren kan ikke bruges, mens bilen er i bevægelse, for at reducere muligheden for, at føreren bliver distraheret. Browseren understøtter heller ikke video.

Klem for at zoome er tilgængelig i navigation, men det lader ikke til at virke i browseren?

Hvis du vil zoome ind på en webside, skal du bruge zoomelementerne på browserens kontrollinje.

Hvordan kan jeg få adgang til InControl Route Planners websted?

Gå ind på Land Rover.here.com.

Når jeg holder parkeret langs en befærdet vej, hvorfor får jeg da undertiden advarsler om bil i bevægelse og mister adgang til visse funktioner?

Det skyldes en kombination af bilsikkerhed og trafikregulering. 
En bil, hvor motoren kører, uanset hvilket gear bilen står i, kan måske ikke altid anses for at holde stille, og vores bevægelsesregistreringssystemer vil fortsætte med at overvåge bilen. 
Loven kræver desuden, at visse funktioner skal afbrydes, når hjulene begynder at rulle. Dette kan i nogle tilfælde udløses af meget små bevægelser. Hvis det sker, skal du aktivere parkeringsbremsen eller trykke på bremsen."

Hvad er forskellen mellem en navigationsprofil og en InControl Navigationskonto?

En navigationsprofil gør det muligt for forskellige førere at gemme deres egne personlige navigationsindstillinger og destinationer. Når du har valgt din profil, vil navigationssystemet straks skifte til dine indstillinger og destinationer. 
Med en InControl Navigationskonto kan du få endnu flere forbindelsesmuligheder med navigationssystemet ved at aktivere:
Synkronisering af steder/destinationer mellem bilens navigationssystem, InControl Route Planner smartphone-appen og InControl Route Planner-webstedet.
Dør til dør-navigation med Route Planner smartphone-appen for at søge efter et interessant sted og derefter vælge det som destination.
Deling af forventet ankomsttid (ETA) pr. sms eller e-mail.
Deling af steder og din aktuelle placering med venner.

Hvordan opretter jeg en InControl Navigationskonto?

Start motoren, og kontrollér, at InControl Touch Pro har internetforbindelse enten via Wi-Fi eller et SIM-kort til mobile data. 
Åbn menuen Navigation, og klik på "Hello, [profilnavn]". Opret en ny profil ved at klikke på "Add profile" (Tilføj profil) i bunden af touchskærmen. Hvis der er oprettet mere end en profil, vælger du den profil, der skal knyttes til en InControl Navigation-konto. Tryk nu på ikonet Edit (Tilpas) ved siden af profilnavnet øverst på touchskærmen. 
Fra denne skærm kan du knytte en hjemadresse til kontoen, ændre synkroniseringsindstillinger og tilføje kontakter til deling af oplysninger om ETA, steder og placering. Tryk på InControl Navigation Account (InControl Navigation-konto), tryk på Register (Registrer), og følg de trinvise instruktioner. 

Bemærk, at hvis du bliver afbrudt, eller hvis dataforbindelsen forsvinder under denne proces, skal du indtaste alle nødvendige oplysninger igen. Når du er registreret, kan du vælge at logge automatisk ind, hver gang du bruger bilen."

Hvordan deler jeg min forventede ankomsttid (ETA)?

Når bilen har internetforbindelse, og du er logget på din Navigation-konto, trykker du nederst på touchskærmen, hvor ETA-oplysningerne er vist. Vælg, hvilke modtagere du gerne vil dele din ETA med pr. sms (med forbehold af markedstilgængelighed) eller e-mail, og vælg, om du ønsker at sende opdateringer hvert 5., 10. eller 20. minut. 
Dine kontakter kan gemmes via navigationsindstillinger eller via denne skærm. Systemet vil automatisk gemme alle nye kontakter, så det er endnu nemmere at dele din ETA, næste gang du logger på."

Hvordan opdateres sikkerhedskameraets database?

Kameraets database opdateres, når kortdatabasen opdateres. 
Vi medtager sikkerhedskameraers placeringer for at påpege kendte sorte pletter i trafikken. Vi ønsker at gøre vores del for at bevare vores kunders, deres passagerers og andre trafikanters sikkerhed 
Selvom vi bestræber os på at levere præcise oplysninger, er det førerens ansvar at overholde færdselsloven.

Kan jeg bruge kontaktlisten fra min forbundne smartphone til at dele min forventede ankomsttid (ETA)?

Vi vil gøre det så nemt som muligt for dig at dele din ETA, og vi mente, at vi ved at bruge din telefons kontakter skabte ekstra trin og søgekriterier. Eftersom denne funktion generelt anvendes jævnligt sammen med en lille gruppe personer, konkluderede vi, at denne funktion ville være meget nemmere at bruge, hvis vi forprogrammerede et begrænset antal e-mailadresser og/eller telefonnumre.

Skal jeg indtaste mit telefonnummer eller min e-mailadresse til at sende meddelelser om ETA/sted/placering?

Nej. Du skal bare være logget ind med din InControl Navigation-konto og have en aktiv dataforbindelse. 
Meddelelsen kommer fra Land Rover, men omfatter din kontos brugernavn som afsender af oplysningerne samt din destination og oplysninger om ETA/sted/placering.

Hvad er Arrival Mode (Ankomstfunktion)?

Når du er op til 300 m fra din destination, vil en stor Arrival Mode pop op-advarsel minde dig om adressen. Den sender også billeder på gadeniveau, når de findes. 
Hvis du kører mere end 600 m forbi din destination, vil du få vejledning til at køre tilbage. Denne funktion gør det nemmere at finde en parkeringsplads i nærheden uden at miste sammenhængen med din destination. 
Der vises også en stor knap ""Parking"" (Parkering), hvis der er parkeringsmuligheder i nærheden. Tryk på en parkeringsplads for at tilføje den som waypoint til din rute. Forbundne biler kan også vise parkeringspladsens status (hvis det er tilgængeligt) for at angive, om parkeringspladsen er optaget, næsten optaget osv. 
Selv når ruten opdateres med parkering, sendes den oprindelige destination, du valgte, til InControl Route Planner smartphone-appen med mulighed for vejledning til fods eller med offentlig transport (hvor det understøttes) til din endelige destination.

Når jeg har parkeret, hvordan kan jeg så fortsætte rejsen fra min smartphone?

Åbn InControl Route Planner på din Apple eller Android smartphone. Så længe du er mere end 30 meter fra den destination, du oprindeligt valgte, og du ikke annullerede vejledning, før du forlod bilen, vil destinationen blive synkroniseret med din smartphone via cloud. Afhængigt af dine ruteindstillinger, vil appen guide dig til fods eller med offentlig transport til din destination. 
Undertiden kan det tage op til 30 sekunder for Companion-appen at opdatere og synkronisere destinationer og bilens position fra cloud. Appen må ikke lukkes og startes igen, mens dette sker. Dette kan fremtvinge en ny synkronisering af din destination og bilens position. 
Bemærk, at hvis du er et sted med dårlig netværksdækning, bliver din destination måske ikke synkroniseret med RoutePlanner-appen."

Hvad er InControl Connect Pro?

InControl Connect Pro muliggør mange yderligere funktioner, tjenester og apps (bemærk, at nogle funktioner kræver et SIM-kort med mobile data og et gyldigt abonnement). Den giver også flere forbindelsesmuligheder, så enheder med HDMI- eller MHL-interfaces kan bruges sammen med InControl Touch Pro. 

Den omfattende vejledning, du får med din Land Rover, hjælper dig med opsætningen af InControl Connect Pro og med at få det fulde udbytte af dets funktioner.

Hvilke funktioner kræver et gyldigt abonnement?

- InControl Remote App:
- Land Rover Optimised Assistance
- Land Rover Emergency Call
- Trafikinformationer i realtid
- Direkte søgninger
- Brændstofpriser (hvor det understøtttes)
- Ledige parkeringspladser (hvor det understøttes)
- Sikkerhedskameraers placeringer (hvor det understøttes)
- Live Apps (hvor det understøttes)

Hvor længe løber mit abonnement?

Det første abonnement svarer typisk til bilens garantiperiode, men dette kan variere afhængigt af markedet. Kontakt din forhandler for at få flere oplysninger.

Hvor kan jeg se, hvor lang tid der er tilbage af mit aktuelle abonnement?

Gå til Settings > All settings > Navigation settings > Connected services licence (Indstillinger > Alle indstillinger > Navigationsindstillinger > Licens til forbundne tjenester) Her vises udløbsdato og alle tilgængelige funktioner. Disse kan variere, afhængigt af hvor du købte bilen.

Vil jeg kunne forny mit abonnement?

Ja. Kontakt din forhandler for at få flere oplysninger.

Hvilke funktioner og tjenester indgår i InControl Connect Pro?

Følgende apps er tilgængelige: 

InControl Remote Premium: giver mulighed for fjernbetjening af bilen, fx regulere kabinens klima, låse dørene eller bruge Beep & Flash-funktionen. 
InControl Route Planner: steder og destinationer kan sendes til bilen sammen med vejledning. 

Andre Pro Services, bl.a.:
- Trafikinformationer i realtid
- Deling af ETA, steder og aktuel placering
- Online-navigation
- Synkronisere destinationer til bilen og fra bilen til InControl Route Planner app og websted
- Direkte søgninger
- Brændstofpriser (hvor det understøtttes)
- Ledige parkeringspladser (hvor det understøttes)
- Billeder på gadeniveau (hvor det understøttes)
- Satellitbilleder
- Live Apps
- Wi-Fi-hotspot i bilen
- Browser

Skal jeg bruge et SIM-kort til at oprette forbindelse mellem min bil og internettet?

Ja. Du skal bruge et Micro-SIM-kort med mobildataabonnement til InControl Connect Pro-pakken. Sæt SIM-kortet i interfacepanelet i rummet i midterkonsollen, og kontrollér, at du har aktiveret Mobile Data (Mobildata) i menuen for indstillinger af forbindelsesmuligheder. 

Gå til ikonet Settings på en vilkårlig skærm > All Settings > Features > Connectivity > Mobile Data ON (Indstillinger > Alle indstillinger > funktioner > Forbindelsesmuligheder > Mobildata TIL). 
Du kan også dele din smartphones dataforbindelse ved at aktivere telefonens funktion til internetdeling eller personligt hotspot. Forhør dig hos din mobile netværksudbyder for at bekræfte, at denne funktion er omfattet af dit nuværende abonnement."

Hvilke fordele er der ved bilens dataforbindelse i forhold til min smartphones dataforbindelse?

Mobiltelefonens signal og dataforbindelse kan være betydeligt forringet af bilens struktur, idet metal reducerer radiobølgernes transmission. 
Når SIM-kortet sættes i bilens interfacepanel, opretter det forbindelse til mobilnetværket via en betydeligt større og dedikeret antenne udvendigt på bilen. Det bidrager til en meget stærkere dataforbindelse til netværket.

Hvorfor er der en forsinkelse, fra motoren startes, indtil systemet opretter forbindelse til internettet?

Når du låser bilen op, starter InControl Touch Pro processen med at oprette forbindelse til mobilnetværket. Det kan tage op til 2 minutter. Det svarer til, at du tænder for din mobiltelefon, og den opretter forbindelse til sit netværk. 
Når forbindelsen er oprettet, vises et 3G-ikon i touchskærmens øverste hjørne. InControl Touch Pro overfører derefter trafikoplysninger (hvis det er aktiveret) og synkroniserer evt. steder og destinationer, du måtte have gemt med InControl Route Planner-appen eller -webportalen. Alle forbundne funktioner er nu tilgængelige.

Hvilke funktioner kræver forbindelse til internettet?

Følgende funktioner kræver en aktiv internetforbindelse:
- Trafikinformationer i realtid
- Deling af ETA, steder og aktuel placering
- Online-navigation
- Synkronisere destinationer til bilen og fra bilen til InControl Route Planner app og websted
- Direkte søgninger
- Brændstofpriser (hvor det understøtttes)
- Ledige parkeringspladser (hvor det understøttes)
- Billeder på gadeniveau (hvor det understøttes)
- Satellitbilleder (hvor det understøttes)
- Live Apps (hvor det understøttes)
- Wi-Fi-hotspot i bilen
- Browser

Hvad er forskellen mellem Hotspot og Wi-Fi i menuen Connectivity Settings (Forbindelsesindstillinger)?

Du kan bruge Hotspot til at forbinde op til 8 enheder, inkl. smartphones og tablets, til bilens internetforbindelse. 
Med Wi-Fi kan du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, fx dit hjemmenetværk. Du kan også oprette forbindelse til en anden enhed, fx en smartphone, og dele dens dataforbindelse.

Er der indstillinger, der kan hjælpe mig at styre dataroaming, når jeg kører i et andet land?

Ja. Gå til Settings > All settings > Features > Connectivity > Mobile settings (Indstillinger > Alle indstillinger > Funktioner > Forbindelse > Mobilindstillinger). 
Du kan også aktivere specifikke roaming-navigationsfunktioner i menuen Navigation Settings (Navigationsindstillinger).

3G-ikonet vises øverste hjørne af touchskærmen. Hvorfor er nogle af de forbundne funktioner så ikke tilgængelige?

Netværker kan undertiden være overbelastede, eller signalstyrken kan være for ringe til at give en forbindelseskvalitet, der er god nok. Dette kan medføre et midlertidigt datatab.

Hvor meget data skal jeg budgettere med om måneden?

Det varierer meget, alt efter hvilke funktioner du bruger, hvor ofte du bruger dem, samt længden af dine rejser. Et typisk og meget løst anslået forbrug er på ca. 100-500 MB data om måneden. 

Disse funktioner bruger flest data i følgende rækkefølge:
- Wi-Fi-hotspot
- Satellitbilleder
- Billeder på gadeniveau*
- Trafikinformationer i realtid
- Live Apps*

Alle andre funktioner bruger meget færre data af omtrent samme mængde. Yderligere eksempler: 

FUNKTIONERS DATAFORBRUG 
Pr. minut eller pr. begivenhed Pr. time
Streaming af musik 500 KB/minut 30 MB/time
1 opslag på sociale medier med foto 500 KB 
Streaming af video (standardopløsning) 4 MB/minut 240 MB
Streaming af video (HD-opløsning) 15 MB/minut 900 MB
1 e-mail (uden vedhæftet fil) 35 KB 
1 e-mail med vedhæftet fil 300 KB 
1 times websurfing 15 MB 

Kan jeg overvåge eller begrænse dataforbruget?

Ja. Du kan begrænse dataforbruget til et bestemt antal megabytes pr. måned, overvåge dataforbruget og deaktivere roaming. Gå til Settings > All settings > Features > Connectivity > Mobile settings (Indstillinger > Alle indstillinger > Funktioner > Forbindelse > Mobilindstillinger).

 

British Car Import A/S - Sjællandsvej 1 - 6000 Kolding