KØRETIPS TIL FERIEN I 4x4
TILBAGE TIL OVERBLIK
Uanset, hvor du kører hen, gør Land Rover din køretur sjov, sikker og afslappet. Få køretips til ferien fra en Land Rover Experience-ekspert, og få mest muligt ud af bilens køreegenskaber både på almindelig vej og i terræn.
FÅ FINPUDSET DINE EVNER TIL KØRSEL I TERRÆN
En køretur på landet eller en lang ferietur er en fantastisk mulighed for at prøve noget offroad-kørsel. Før du kører, kan du finpudse dine evner med vores digitale guide om offroad-kørsel. Den er beregnet til at sikre, at du får mest muligt ud af din bils egenskaber, og den beskriver offroad-teknikker og giver gode råd og tips om sikkerheden ved kørsel i terræn, herunder mudder, dybt vand og sand. Du kan downloade guiden til din mobiltelefon eller tablet og tage den med dig på dine rejser.
FÅ GUIDEN
PLANLÆG ET DAGLIGT OFFROAD-EVENTYR
Måske er der et smukt, klippefyldt bjergpas kun 10 minutter væk fra motorvejen eller en skjult kløft i nærheden af din campingplads med utrolig udsigt. Terrænkørsel er en spændende måde at opleve skjulte steder i verden på. Du har planlagt din primære rute, og overnatningen er booket, men hvad med at bruge en time dagligt til lidt eventyr i terrænet?
LÆS MERE
KLARGØR DIN SATELLITNAVIGATION
Bruger du satellitnavigation? Husk at opdatere bilens navigationssystem med alle de kort, du skal brug for flere opdateringer. Det er en god idé at gå ind og gemme dine primære destinationer, før du starter turen. Sørg for en sikkerheds skyld for også at have et almindeligt vejkort i bilen. Hvis du kører terrænkørsel, får du måske brug for det til kørsel i terræne til de(t) land(e), du rejser til. De fleste satellitnavigationsplatforme opkræver et mindre beløb for opdateringer, som din satellitnavigation ikke kender til.
SØRG FOR AT VÆRE DÆKKET IND
God dækning i nødstilfælde er afgørende, særligt hvis du kører terrænkørsel. De fleste bilforsikringer dækker op til 14 dages kørsel i udlandet, men tjek med din udbyder. Dækning af havari i udlandet skal normalt købes særskilt.
TJEK DINE DÆK
Før du kører ud på lange køreture, bør du tjekke, at bilens dæk har tilstrækkeligt mønster og ikke er beskadigede. I forbindelse med offroad-kørsel er et dækmønster på 3 mm afgørende for godt vejgreb på mudder, græs og grus. Du bør også tjekke reservehjulet for at sikre, at det er ubeskadiget. Bestil et før-ferie-serviceeftersyn hos dit lokale værksted, hvis du hellere vil have en professionel til at gennemgå din bil.
KØR SOM EN LOKALKENDT
Vidste du, at det er ulovligt at køre i klipklappere i Tyskland, Frankrig og Spanien. Forskellige lande har forskellige regler om kørsel og obligatorisk udstyr i bilen, så sæt dig ind i disse regler, før du påbegynder din køretur. Husk at medbringe dit kørekort. Tjek, om du skal medbringe et internationalt kørekort i det land, du besøger, før din ferie starter. Hvis du kører i en venstrestyret bil i højre side af vejen (eller omvendt), skal du være ekstra forsigtig, når du overhaler, og huske at omstille forlygternes lyskegle for at undgå at blænde andre trafikanter.
SIKKERHED I HØJSÆDET
Det kan være trættende at sidde bag rattet i et ukendt område, og sikker kørsel bør altid være din førsteprioritet. Få en god nats søvn før en lang køretur, spis, før du kører, og hold mange pauser undervejs. Del kørslen med en anden fører, hvis det er muligt, og skift omtrent hver anden time. Anvend head-up-display for at se aktuel hastighed, gearposition og navigationsanvisninger projiceret op på forruden, så du ikke bliver distraheret eller har behov for at flytte øjnene væk fra vejen.
SØRG FOR, AT DE SMÅ IKKE KEDER SIG
Børn, der keder sig på bagsædet, kan være forstyrrende og udgøre en stressfaktor. Så hvis du kører med mindre børn i bilen, er det en rigtig god idé at medbringe masser af underholdning såsom lydbøger, dvd'er og spil. Medbring masser af drikkevarer, snacks og piller mod køresyge. Det hjælper også at holde hyppige korte pauser. Hold ind på en p-plads for en improviseret fangeleg, eller stræk de spændte benmuskler med en hurtig gåtur i naturen.
LAV EN 4x4-EVENTYRFILM
Skal du ud og køre i terrænet? Hvad med at indfange dit eventyr? Du kan udstyre din bil med et action-sikkert kamera og en sugekop til montering. Visning af hjulkasserne fra siden, billede af instrumentpanelet eller video af kølergrillen forfra: vær din egen instruktør og leg med vinkler og klip.
LÆS MERE
FERIE MED DIN 4x4
TILBAGE TIL OVERBLIK
FIND DIN FORHANDLER
Find dit nærmeste autoriserede værksted.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download eller se den seneste Land Rover brochure online.
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Land Rover online.
BOOK EN PRØVETUR
Book en prøvetur hos din nærmeste forhandler.