LAND ROVER DEF/ADBLUE®

EURO 6, DIESELMOTORER OG SELEKTIV KATALYTISK REDUKTION:
HVAD ER DEF, HVORDAN SKER PÅFYLDNING OG FAQs.

VIS FAQs
HVAD ER DIESEL EXHAUST FLUID/AdBlue<sup>®</sup>?

Diesel Exhaust Fluid (DEF), også kendt som AdBlue®, er en ikke-giftig, farveløs, lugtfri og ikke-brændbar væske. DEF opbevares i en dertil beregnet tank i bilen og indsprøjtes i udstødningssystemet for at rense udstødningsgassen. SCR-teknologien (Selektiv katalytisk reduktion) er monteret på alle Land Rovers dieselkøretøjer fra årgang 2016. Dermed kan Land Rover opfylde Euro 6-udledningsnormen ved at reducere udledningen af nitrogenoxid (NOx) fra udstødningssystemet med op til 90 %. Ud over en ny generation af katalysatorer kræver SCR-teknologien, at der bruges DEF.

HVORDAN VED JEG, HVORNÅR DEF-/AdBlue<sup>™-</sup> NIVEAUET ER LAVT?

Displayet i midterkonsollen viser en række meddelelser, når DEF-niveauet bliver lavt.


1. Den første meddelelse angiver, at DEF-niveauet har nået et punkt, hvor påfyldning tilrådes.

2. Den anden meddelelse ledsages af et GULT advarselsikon og angiver, at DEF-tanken skal påfyldes.

3. Den tredje meddelelse ledsages af en nedtælling af restafstanden, indtil DEF-tanken er tom, hvorefter køretøjet ikke længere kan startes.

4. Den sidste meddelelse ledsages af et RØDT advarselsikon og vises, når restafstanden er nul, og angiver, at køretøjet først kan starte, når der fyldes DEF på tanken.

SE DEN DIGITALE INSTRUKTIONSBOG
OPRETHOLDELSE AF DEF-/AdBlue®-NIVEAUET

Det er vigtigt at opretholde din Land Rovers DEF-niveau, eftersom EU-lovgivningen medfører, at motoren ikke kan starte uden. Bilens infocenter advarer dig på forhånd, når DEF-niveauet er lavt, så du har god tid til at bestille en påfyldning.

For påfyldning mellem serviceeftersyn tilbyder vi nu en AdBlue® -påfyldning til udsalgspris, så påfyldningsniveauet svarer til den af producenten anbefalede mængde, uanset hvilken mængde, der skal påfyldes. Hvis du har købt en Land Rover serviceplan, kan du få gratis påfyldning hos din lokale forhandler. Se betingelserne nedenfor.

* Gælder kun for Land Rover biler. Kontakt din forhandler på forhånd for at undgå at gå forgæves.

FIND DIN FORHANDLER
RANGE ROVER
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder under kølerhjelmen i højre side. Læs manualen for at få flere informationer.

SE FILMEN
RANGE ROVER SPORT
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder under kølerhjelmen i højre side. Læs manualen for at få flere informationer.

SE FILMEN
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN
HOW TO REFILL YOUR AdBlue<sup>®</sup> TANK

AdBlue® -dækslet til beholderen sidder under kølerhjelmen under dækslet til bremsevæskebeholderen. Læs manualen for at få flere informationer.

SE FILMEN
HELT NY DISCOVERY
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder under kølerhjelmen i højre side. Læs manualen for at få flere informationer.

DISCOVERY 4
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder ved siden af brændstofpåfyldningsdækslet i højre side af bilen. Læs manualen for at få flere informationer.

DISCOVERY SPORT
SÅDAN PÅFYLDES AdBlue<sup>®</sup> -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder under kølerhjelmen øverst i venstre side. Læs manualen for at få flere informationer.

SE FILMEN
DPF - ALT DET, DU HAR BEHOV FOR AT VIDE

Vidste du, at dine kørevaner i dagligdagen kan have en negativ indvirkning på dieselpartikelfilteret (DPF)? Følg vores enkle guide for at sikre, at bilens motor yder sit bedste hele året.

LÆS MERE
SERVICEPLANER

Takket være vores skræddersyede serviceplaner, som er tilpasset specifikt til dig og din bil, har det aldrig været nemmere at sikre, at din Land Rover yder sit bedste.

LÆS MERE
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
HVORDAN KONTROLLERER JEG BILENS DEF-/AdBlue-<sup>®</sup> NIVEAU?

Afstanden indtil næste DEF-påfyldning kan når som helst ses i infocentret på midterkonsollen*. Følg disse enkle trin:

1. Slå tændingen til, men start ikke motoren (Kontrollér, at der er en gyldig smart key inde i bilen, og at bremsepedalen ikke er trådt ned. Hold motorens START/STOP-knap nede, indtil advarselslamperne i instrumentpanelet tændes)
2. Tryk på OK-knappen på betjeningselementet på rattet for at få adgang til hovedmenuen (på nogle modeller skal man trykke på OK-knappen flere gange, indtil Driver Assistance vises)
3. Brug Pil ned-knappen på betjeningselementet på rattet, scroll ned, og fremhæv Vehicle Info
4. Tryk på OK-knappen for at bekræfte valget
5. Scroll ned for at fremhæve Diesel Exhaust Fluid (på nogle modeller vises dette som Next Service)

*Ikke alle biler har det nødvendige udstyr til at vise ovenstående oplysninger. Kontakt din Land Rover-forhandler/dit autoriserede værksted for yderligere information.

HVOR OFTE SKAL JEG PÅFYLDE DEF/AdBlue<sup>®</sup>?

DEF-forbruget kan variere meget. Gennemsnitsforbruget kan være 1 liter/800 km, men det kan fordobles eller mere, afhængigt af kørestil, vej- og vejforhold.

HVAD SKER DER, HVIS BILEN LØBER TØR FOR DEF/AdBlue<sup>®</sup>?

Hvis din Land Rover løber tør for DEF , kan den ikke starte igen, når du slukker for motoren - dette er et krav ifølge EU6-normen. Tanken skal fyldes med mindst 3,6 liter AdBlue® , før køretøjet kan starte.

KAN JEG SELV FYLDE DEF-TANKEN OP?

Ja, du kan købe drypfri flasker med 1,89 liter AdBlue® hos din lokale Land Rover-forhandler /dit lokale autoriserede værksted, så du selv kan fylde AdBlue på AdBlue-tanken. Disse flasker er designet, så de er nemme at bruge og forhindrer dryp. Vi fraråder påfyldning af DEF med nogen anden beholder.

Hæld ikke andre væsker på DEF-tanken eller DEF, der ikke opfylder standarden ISO22241-1 eller DIN 70070, da det vil gå ud over bilens funktion.

Hvis du kommer til at hælde DEF på brændstoftanken ved en fejltagelse, MÅ DU IKKE starte motoren. Ring straks til din lokale Land Rover-forhandler/vejhjælp.

Du må aldrig bruge AdBlue®-pumper beregnet til erhvervskøretøjer på servicestationer, da disse pumper har en for høj strømningshastighed, der beskadiger bilens DEF-tank.

Læs om, hvordan du påfylder DEF i instruktionsbogen.

ER DEF/ AdBlue<sup>®</sup> FARLIGT?

Selvom DEF ikke er sundhedsskadeligt, henvises til vejledningen på emballagen. Søg læge, hvis DEF kommer i kontakt med legemsdele, eller hvis det indtages ved et uheld. Hvis DEF kommer i kontakt med Land Roverens lak, tørres det af, hvorefter området skylles med sæbevand. DEF kan dog plette polstring og tøj – hvis DEF spildes, skal det fjernes straks med koldt vand og en fugtig klud.

HVORDAN SKAL JEG OPBEVARE DEF/AdBlue<sup>®</sup>

DEF skal altid opbevares i originalbeholderen og i henhold til producentens anbefalinger for opbevaring og håndtering, der står på flasken. DEF bør aldrig opbevares i køretøjet.

HVAD ER EURO 6?

Euro 6 er en del af den europæiske lovgivning, hvis mål er at begrænse bilernes udledninger og dermed gøre dem mere miljøvenlige. Lovgivningen begrænser, hvor mange nitrogenoxid- (NOx) og kulbrintegasser, en bil må udlede pr. kørt kilometer.

Benzin- og dieselbiler er underlagt forskellige former for lovgivning i henhold til den nye Euro 6-lovgivning. For dieselbiler er de tilladte NOx-udledninger reduceret til 80 mg/km (fra 180 mg/km), mens de tilladte kulbrinteudledninger er reduceret til 170 mg/km (fra 230 mg/km). De tilladte NOx-udledninger for benzinbiler er stadig 60 mg/km, mens de tilladte kulbrinteudledninger stadig er 100 mg/km.

Land Rover har sammen med de øvrige bilproducenter en juridisk forpligtelse til at overholde disse nye bestemmelser fra og med følgende datoer:

Fra 1. januar 2015 skal alle biler, der introduceres på markedet, opfylde Euro 6-normen. Dette omfatter alle nye modeller på markedet, fx: Discovery Sport. Biler, som allerede er til salg, skal overholde Euro 6 senest den 1. september 2015, men
enkeltbiler, der allerede er til salg og blev produceret og afsendt fra producenten før 1. juni 2015, kan fortsat sælges indtil 1. september 2016. Producenten skal dog i så tilfælde ansøge om en undtagelse.

Kontakt din nærmeste Land Rover-forhandler, eller se instruktionsbogen, for at få flere oplysninger om AdBlue®.

*Når AdBlue™-niveauet er lavt, vises en meddelelse i meddelelsescentret. Påfyld AdBlue™-tanken snarest muligt. Du kan kontakte en Land Rover-forhandler/et autoriseret værksted for at aftale en fuld påfyldning af AdBlue™.
AdBlue™ kan eventuelt påfyldes med drypfri refill-flasker, der kan fås hos en Land Rover-forhandler/et autoriseret værksted. Der bruges i gennemsnit 1 liter AdBlue™ pr. 800 km. Forbruget varierer dog meget afhængigt af din kørestil, vejret og vejforholdene.


AdBlue™ er et registreret varemærke, der tilhører Verband der Automobilindustrie e. V.(VDA)

FIND DIN FORHANDLER
Find dit nærmeste autoriserede værksted.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download eller se den seneste Land Rover brochure online.
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Land Rover online.
BOOK EN PRØVETUR
Book en prøvetur hos din nærmeste forhandler.