LAND ROVER DEF/ADBLUE®

EURO 6, DIESELMOTORER OG SELEKTIV KATALYTISK REDUKTION: HVAD ER DEF, HVORDAN SKER PÅFYLDNING OG FAQs.
LAND ROVER DEF/ADBLUE®

HVAD ER DIESEL EXHAUST FLUID/AdBlue®?

Diesel Exhaust Fluid (DEF), også kendt som AdBlue®, er en ikke-giftig, farveløs, lugtfri og ikke-brændbar væske. DEF opbevares i en dertil beregnet tank i bilen og indsprøjtes i udstødningssystemet for at rense udstødningsgassen. SCR-teknologien (Selektiv katalytisk reduktion) er monteret på alle Land Rovers dieselkøretøjer fra årgang 2016. Dermed kan Land Rover opfylde Euro 6-udledningsnormen ved at reducere udledningen af nitrogenoxid (NOx) fra udstødningssystemet med op til 90 %. Ud over en ny generation af katalysatorer kræver SCR-teknologien, at der bruges DEF.

HVORDAN VED JEG, HVORNÅR DEF-/AdBlue™- NIVEAUET ER LAVT?

Displayet i midterkonsollen viser en række meddelelser, når DEF-niveauet bliver lavt.

1. Den første meddelelse angiver, at DEF-niveauet har nået et punkt, hvor påfyldning tilrådes.

2. Den anden meddelelse ledsages af et GULT advarselsikon og angiver, at DEF-tanken skal påfyldes.

3. Den tredje meddelelse ledsages af en nedtælling af restafstanden, indtil DEF-tanken er tom, hvorefter køretøjet ikke længere kan startes.

4. Den sidste meddelelse ledsages af et RØDT advarselsikon og vises, når restafstanden er nul, og angiver, at køretøjet først kan starte, når der fyldes DEF på tanken.
SE DEN DIGITALE INSTRUKTIONSBOG

SÅDAN PÅFYLDES AdBlue® -TANKEN

AdBlue® -beholderens dæksel sidder under kølerhjelmen i højre side. Læs manualen for at få flere informationer.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

OPEN ALL
HVORDAN KONTROLLERER JEG BILENS DEF-/AdBlue-® NIVEAU?
HVOR OFTE SKAL JEG PÅFYLDE DEF/AdBlue®?
HVAD SKER DER, HVIS BILEN LØBER TØR FOR DEF/AdBlue®?
KAN JEG SELV FYLDE DEF-TANKEN OP?
ER DEF/ AdBlue® FARLIGT?
HVORDAN SKAL JEG OPBEVARE DEF/AdBlue®

HVAD ER EURO 6?

Euro 6 er en del af den europæiske lovgivning, hvis mål er at begrænse bilernes udledninger og dermed gøre dem mere miljøvenlige. Lovgivningen begrænser, hvor mange nitrogenoxid- (NOx) og kulbrintegasser, en bil må udlede pr. kørt kilometer.

Benzin- og dieselbiler er underlagt forskellige former for lovgivning i henhold til den nye Euro 6-lovgivning. For dieselbiler er de tilladte NOx-udledninger reduceret til 80 mg/km (fra 180 mg/km), mens de tilladte kulbrinteudledninger er reduceret til 170 mg/km (fra 230 mg/km). De tilladte NOx-udledninger for benzinbiler er stadig 60 mg/km, mens de tilladte kulbrinteudledninger stadig er 100 mg/km.

Land Rover har sammen med de øvrige bilproducenter en juridisk forpligtelse til at overholde disse nye bestemmelser fra og med følgende datoer:

Fra 1. januar 2015 skal alle biler, der introduceres på markedet, opfylde Euro 6-normen. Dette omfatter alle nye modeller på markedet, fx: Discovery Sport. Biler, som allerede er til salg, skal overholde Euro 6 senest den 1. september 2015, men
enkeltbiler, der allerede er til salg og blev produceret og afsendt fra producenten før 1. juni 2015, kan fortsat sælges indtil 1. september 2016. Producenten skal dog i så tilfælde ansøge om en undtagelse.

Kontakt din nærmeste Land Rover-forhandler, eller se instruktionsbogen, for at få flere oplysninger om AdBlue®.

*Når AdBlue™-niveauet er lavt, vises en meddelelse i meddelelsescentret. Påfyld AdBlue™-tanken snarest muligt. Du kan kontakte en Land Rover-forhandler/et autoriseret værksted for at aftale en fuld påfyldning af AdBlue™.
AdBlue™ kan eventuelt påfyldes med drypfri refill-flasker, der kan fås hos en Land Rover-forhandler/et autoriseret værksted. Der bruges i gennemsnit 1 liter AdBlue™ pr. 800 km. Forbruget varierer dog meget afhængigt af din kørestil, vejret og vejforholdene.


AdBlue™ er et registreret varemærke, der tilhører Verband der Automobilindustrie e. V.(VDA)