KØRSEL UNDER REELLE KØRSELSFORHOLD.

En guide til WLTP:Den nye standard for vurdering af brændstoføkonomi.

Biltest er en hjælp til at forstå de reelle kørselsforhold, ligesom kort er en guide til at forstå en rejse. På samme måde som kort er blevet forbedret — udvikling fra A-Z til satellitnavigation og mere tydelig vejvisning under forløbet — vil de nye WLTP- og RDE-test føre til større klarhed hvad angår brændstofforbrug og udledning, når man køber en ny bil.
Den nye europæiske WLTP-standard (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) indføres i september 2018. WLTP erstattede NEDC-standard (New European Drive Cycle) og vurderer brændstoføkonomien for benzin-, diesel-, el- og hybridbiler. Når du køber et nyt køretøj, vil du se informationerne som en bedre afspejlning af det kilometertal, du får med en enkelt tank (eller opladning) i den virkelige verden.For biler med benzin-, diesel- og hybridmotorer (MHEV eller PHEV) vil man ud over oplysninger om deres brændstofforbrug også oplyse om deres udledningsværdier. Ud over at oplyse om elbilers rækkevidde, vil man også inkludere værdier for deres energiforbrug. De testforløb, som disse værdier fastsættes ud fra, gælder for alle køretøjer fra september 2018.


Vores køretøjer ændrer sig ikke – med enestående egenskaber, innovative teknologier, fx PHEV, og prisvindende design – Land Rovers køretøjer vil fortsat repræsentere det allerbedste inden for design og ingeniørkunst. De nye værdier dokumenterer blot de faktiske kørselsforhold, som vores motorer og drivlinjer leverer, på en bedre måde.


Indførelsen af de nye tests afspejler på mange måder de fremskridt, vi som branche har gjort inden for motorteknologi. NEDC blev senest opdateret i 1997, hvor den første generation af moderne hybridbiler blev tilgængelig i stort omfang. Her to årtier senere kører der PHEV- og MHEV-køretøjer samt elbiler på vejene – ud over diesel- og benzindrevne køretøjer. NEDC-tests blev ikke udviklet til disse typer af køretøjer. WLTP løser det problem.

NEDC's mangler er blevet håndteret med forlængede testperioder. NEDC-testforløb varede omtrent 20 minutter. Den nye WLTP-test varer omtrent 30 minutter, og ud over test af din bil omfatter testforløbet også en vurdering af effekten af ekstraudstyr såsom fabriksmonteret tilbehør.


Disse testforløb er selvfølgelig kun vejledende. Kørsel under virkelige forhold påvirkes af mange forskellige faktorer såsom terræn, klima og din kørestil. I september 2019 introducerede man yderligere værdier, idet der blev indført nye testforløb på vej. De vil også måle nitrogenoxid (NOx), partikler og andre emissioner.


WLTP afviger fra NEDC ved at give yderligere informationer, der hjælper dig med at træffe en mere informeret beslutning, når du køber et køretøj. De nye testforløb er mere krævende og er ikke en enslydende sammenligning med de ældre værdier. WLTP-værdierne for brændstofforbrug og CO2 vil være mere præcise, men de vil også være højere sammenlignet med NEDC, og elbiler vil tilsvarende have en kortere rækkevidde.

HVORNÅR TRÆDER OVERGANGEN TIL WLTP I KRAFT?Alle helt nye køretøjer produceret fra september 2017 testes ved hjælp WLTP-metoden. EU har dog indført en overgangsperiode, hvilket vil sige, at vi og andre bilproducenter først er forpligtet til at teste eksisterende køretøjer med de nye standarder fra september 2018. Den nye standard indføres i EU-landene såvel som i Schweiz, Tyrkiet, Norge, Liechtenstein og Israel.


I september 2018 bliver Real Driving Emissions-testforløb (RDE) også obligatorisk i de nævnte lande. Vi overholder allerede de lave grænseværdier i EU6d RDE-standarden. RDE-tests måler udledning af partikler og nitrogendioxid (NO2) direkte på vejen. I 2020 indføres de nye testværdier for WLTP og RDE, som gælder i hele EU og andre lande, i den nye standard.

UDFORSK LAND ROVER

Find det perfekte køretøj til dig.

UDFORSK VORES BILER

UDFORSK VORES BILER

Opdag vores seneste prisvindende SUV'er, og oplev spændingen ved at køre i terræn.
ANSVARLIGHED

ANSVARLIGHED

Vi har forpligtet os til ansvarlig og bæredygtig vækst.
PHEV

PHEV

Find ud af, hvordan kraft og raffinement forenes med uforlignelige egenskaber til følge.

FLERE HISTORIER

DEF/AdBlue

DEF/AdBlue

Hvad er DEF/AdBlue? Hvordan bør du bruge det i din bil?
BENZIN/DIESEL

BENZIN/DIESEL

Benzin eller diesel? Vælg den mulighed, der passer bedst til dig.
EJERSKAB

EJERSKAB

Opdag de fordele, det giver at eje en Land Rover.