KØRSEL PÅ BAKKER
TILBAGE TIL OVERBLIK
Du bør altid vide, hvad der gemmer sig på den anden side af bakken. Husk din tilkørselsvinkel: får hjulene eller fronten først kontakt med underlaget?
NÅ NYE HØJDER MED LAND ROVER

Lige fra de stejleste stigninger til de mest nervepirrende hældninger hjælper Land Rovers Hill Descent Control dig med at opretholde det maksimale vejgreb - selv på stejle og glatte bakker.

SE FILMEN
yt:67Ru28cVHZc
KØRSEL OP AD EN STIGNING

Undersøg om muligt altid området til fods. 'Du bør altid vide, hvad der gemmer sig på den anden side af bakken.' Husk din tilkørselsvinkel: Får hjulene eller fronten først kontakt med underlaget?

Kør lige op ad stigningen i stedet for diagonalt for at undgå, at bilen ruller rundt. Brug det højeste gear, som bilen ”trækker” komfortabelt i.

Prøv aldrig at vende din 4x4 på en stejl stigning.

Vær forberedt på ikke at kunne køre op ad stigningen; det sker også for de bedste førere. Find en evakueringsvej, og læg mærke til, hvor forhindringerne er.

KØRSEL NED AD EN HÆLDNING

Stands en bils længde før hældningen, så du har tid nok til at lave korrektioner. Husk din afkørselsvinkel: Rammer den bageste del af bilen jorden? Vælg det lavest mulige gear og Hill Descent Control (HDC), hvis det forefindes.

Hvis du bruger HDC, skal du forsøge at undgå at træde på pedalerne og undgå fristelsen til at bremse. Hvis det er nødvendigt at bremse, bør du øge trykket på bremsepedalen progressivt i stedet for at træde kraftigt på pedalen. Hvis din bil ikke er udstyret med HDC, skal du bare køre i det laveste gear.

KØRSEL NED AD EN HÆLDNING

Følg den naturlige faldlinje og rute, som vand ville følge ned ad hældningen, og hold bilens hjul lige. Hvis bilen begynder at skride, skal du træde på speederen for at matche den hastighed, bilen glider med, og genvinde kontrollen over bilens styring.

Hvis du kører i en bil med manuel gearkasse, må du aldrig rulle eller bakke ned ad en hældning i frigear eller med koblingen trykket ned. Og du må aldrig vende din 4x4 på en stejl hældning, da det kan medføre, at bilen skrider sidelæns.

FÅ FINPUDSET DINE EVNER TIL KØRSEL I TERRÆN

Få vores vigtigste råd om at tackle disse udfordrende terræntyper

KØRSEL PÅ GRUS
Forlad asfalten, og dyrk terrænkørsel som en professionel med vores ekspertråd om kørsel på grus.
LÆS MERE
KØRSEL I SAND
Uanset, om du kører på stranden eller i ørkenen, bør du læse vores ekspertråd om kørsel i sand.
LÆS MERE
KØRSEL GENNEM VAND
Vores Wade Sensing-teknologi gør det afslappet at køre gennem vand og sjovt at køre terrænkørsel igen.
LÆS MERE
VORES VIGTIGSTE GUIDE OM <br>KØRSEL I TERRÆNET
TILBAGE TIL OVERBLIK
FIND DIN FORHANDLER
Find dit nærmeste autoriserede værksted.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download eller se den seneste Land Rover brochure online.
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Land Rover online.
BOOK EN PRØVETUR
Book en prøvetur hos din nærmeste forhandler.