TERRÆNKØRSEL I HVERDAGEN
TILBAGE TIL OVERBLIK
Terrænkørsel er ikke kun ensbetydende med forcering af bjerge og krydsning af floder. Vi ser på, hvordan du styrer din 4x4 sikkert gennem fem af de mest almindelige former for terrænkørsel i hverdagen.
HULLER: TAG DET ROLIGT

Punkteringer, skader på undervognen, buler i hjulkasserne: huller koster milliarder i bilskader hvert år.

Hvis du støder på en dårlig vejstrækning med mange store huller, skal du sænke hastigheden og aktivere Rock Crawl i Terrain Response. (Hvis din bil også er udstyret med Auto Terrain Response, skifter den selv indstillinger for dig)

Land Rover udvikler aktuelt Pothole Alert-teknologi, som vil være i stand til at identificere placeringen og størrelsen af huller, ødelagte afløb og kloakdæksler og derefter dele disse data i realtid for at advare andre førere og hjælpe med at prioritere reparationer.

GRUS: KØR ROLIGT

Ved terrænkørsel på grusbelagte spor eller i indkørsler skal du vælge græs/grus/sne i Terrain Response. (Hvis din 4x4 også er udstyret med Auto Terrain Response, skifter den selv indstillinger for dig)

Grus ændrer sig hele tiden med overflader med dårligt vejgreb, så du skal altid køre forsigtigt og ved lav hastighed. Dette reducerer risikoen for at miste vejgreb, når du standser, accelererer eller kører gennem et sving.

GRÆS: VÆR FORSIGTIG

Har du planer om en dag med rugby eller en køretur på landet? Ved kørsel på græs og blødt underlag er det vigtigt at være opmærksom på miljøpåvirkninger og bilens sikkerhed.

Vælg græs/grus/sne i Terrain Response, og kør i et gear med lav udveksling. Bliv på overfladen ved at undgå unødvendig modstand eller gennembrud. Hvis der er køretøjer foran din bil, skal du ikke køre præcist i deres hjulspor, da dette vil skabe et spor.

Vær ekstra forsigtig, hvis græsset er vådt eller oversvømmet. Køretøjer reagerer mere pludseligt på glatte overflader, så undgå pludselige skift i fremdrift og retning.

STEJLE BAKKER BEVAR KONTROLLEN

Alle modeller fra Land Rover er konstrueret til at tage drilske stigninger og hældninger i stiv arm. Sådan bruger du din 4x4 til at køre sikkert i enhver højde.

Kørsel op ad en stigning

Brug det højeste gear, som bilen ”trækker” komfortabelt i, og forsøg aldrig at vende bilen på en stejl stigning.

Husk din tilkørselsvinkel på en pludselig stejl stigning: får hjulene eller fronten først kontakt med underlaget?

STEJLE BAKKER BEVAR KONTROLLEN

Kørsel ned ad en hældning

Aktivér Hill Descent Control (HDC), hvis din bil er udstyret med det. HDC gør kørsel på stejle eller glatte bakker trygt ved automatisk at bremse for at opretholde en konstant hastighed.

Som en tommelfingerregel skal man bruge 1. gear og bremse i begrænset omfang. Rul eller bak aldrig ned ad en hældning med gearkassen i frigear eller med koblingen trykket ned.

Hvis bakken pludselig flader ud, skal du huske din afkørselsvinkel: rammer den bageste del af bilen jorden?

SMÅVEJE VÆR OPMÆRKSOM

Snoede landeveje kan være en smuk oplevelse under kørslen, men de byder ofte på uventede offroad-udfordringer. Selv om du kører i én af verdens mest sikre biler, gør det dig ikke uovervindelig.

Husk, at standselængden øges, hvis vejene er glatte eller tilisede. Så kør langsomt, og giv andre trafikanter megen plads.

VORES VIGTIGSTE GUIDE OM <br>KØRSEL I TERRÆNET
TILBAGE TIL OVERBLIK
FIND DIN FORHANDLER
Find dit nærmeste autoriserede værksted.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download eller se den seneste Land Rover brochure online.
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Land Rover online.
BOOK EN PRØVETUR
Book en prøvetur hos din nærmeste forhandler.