PROJECT DISCOVERY

Hvorfor er det vigtigt for os at opretholde kontakten til hinanden, være nysgerrig og lære nye ting.

Discovery SUV har i over 30 år hjulpet familier med at opleve nye eventyr. Derfor var Projekt Discovery det perfekte navn på en international undersøgelse af familier.

Land Rover har undersøgt, hvordan vi alle – på hver vores måde – har formået at udforske verden og lære nye ting i løbet af 12 vanskelige Corona-måneder. Project Discovery ser på personlig modstandsdygtighed (robusthed) og viser, hvordan vi alle kan håndtere de udfordringer, vi møder, uanset omstændighederne.

Det handler om familie og venner, og det handler om et ønske om at udvikle sig, lære nye ting og et ønske om at udforske.Land Rover lancerede Project Discovery for at finde ud af mere om familier rundt om i verden. Hvad havde de lært om sig selv det sidste år under Corona-pandemien? Og hvilke nye ting håber de at være i stand til at gøre sammen, når de sociale restriktioner aftager? Svarene fra 7.000 mennesker i syv lande var ikke kun afslørende, men også nyttige.

Resultaterne af Project Discovery kan hjælpe os med at foretage positive ændringer i vores liv. Hvorfor? Fordi resultaterne viser, hvad vi alle kan gøre for at blive dygtigere til at leve med udfordringerne – og gøre os mere modstandsdygtige. At være mere modstandsdygtig har klare mentale sundhedsmæssige fordele.

Ikke mange mennesker opfylder den videnskabelige definition af "stærkt modstandsdygtig". Faktisk kun 7%, ifølge Project Discovery. Men evnen til at klare udfordrende situationer er noget, vi kan udvikle over tid. Tre faktorer bidrager til opbygningen af modstandsdygtighed. Vi kan kalde dem venner og familie, aktiv personlig udvikling og “Spirit of Discovery“.

Venner og familie først. Relationer til andre mennesker er en af de bedste måder at opbygge modstandsdygtighed på. Meget modstandsdygtige mennesker har et stærkt ønske om at være i kontakt med andre og har et veludviklet netværk. Mere end halvdelen af de personer, som udviser høj modstandsdygtighed i Project Discovery udtalte, at de altid sætter familien først. Dette er 44% højere end blandt mennesker med lav modstandsdygtighed.

En lignende andel sagde, at de nød at finde nye steder at udforske. Og 72% af personer med høj modstandsdygtighed synes, det er sjovt at lære nye ting. Dette er 41% højere end blandt dem med lav modstandsdygtighed.

Udgangsforbud har påvirket mennesker over hele verden. Sociale begrænsninger har tvunget samfund til at ændre sig og tilpasse sig. Project Discovery fandt ud af, at mange af os har prøvet nye ting under pandemien. Dette er aktiv personlig udvikling.

Siden begrænsningerne startede, har 73% af dem, vi spurgte, startet et nyt tidsfordriv, træningsmønster, en hobby eller fået nye levevaner. Ikke desto mindre var det højst sandsynligt, at folk med den laveste modstandsdygtighed var startet med noget nyt. 93% af disse sagde, at de havde til hensigt at fortsætte med det. Dette antyder, at folk foretager bevidste ændringer for at løse situationen. Mere end halvdelen af respondenterne (56%) sagde, at de har taget sig bedre af deres mentale helbred siden pandemiens start.

At lære nye mentale og fysiske færdigheder er nøglen. Det samme gælder, når vi fokuserer på aktiviteter med et klart formål. Project Discovery fandt ud af, at 72% af mennesker med høj modstandsdygtighed kan lide at lære nye ting. Dette er 41% højere end blandt mennesker med lav modstandsdygtighed. Og 57% af mennesker med høj modstandsdygtighed tager mental sundhed alvorligt. Dette er 73% højere end blandt dem med lav modstandsdygtighed.

Project Discovery understreger også vigtigheden af en tredje faktor: Discovery Spirit, eller lysten til at opdage og udforske nye ting. At være opmærksom på, hvad der sker omkring os, hjælper med at opbygge modstandsdygtighed. Mere end halvdelen af alle mennesker med høj modstandsdygtighed kan lide at finde nye steder at udforske. Dette er 41% højere end blandt mennesker med lav modstandsdygtighed. Det siger også, at folk med høj modstandsdygtighed er 61% mere tilbøjelige til at være aktivt interesserede i nyheder og aktuelle anliggender.

Project Discovery viser en klar tendens: At opdage og udforske mere er godt for dig.


SE FILMEN

Modstandsdygtighed betyder, at vi har en veludviklet evne til at håndtere vanskeligheder. Udtrykket bruges ofte i den medicinske verden. Det er også en nyttig metode til at iagttage, hvordan folk håndterer hverdagen. Især i betragtning af de begrænsninger, som mennesker over hele verden har levet med under pandemien. Det afgørende er, at modstandsdygtighed ikke er medfødt – det kan forbedres og udvikles.

Øget modstandsdygtighed kan føre til betydelige og veldokumenterede sundhedsmæssige fordele. Project Discovery besluttede at forstå mere om modstandsdygtige menneskers opførsel siden pandemiens begyndelse. Det rådførte sig med 7.000 familier, 1.000 i syv forskellige lande: USA, Kina, Storbritanien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien. Forskerne ønskede at finde ud af, hvordan pandemien havde ændret disse menneskers liv. For at se hvilken effekt den unikke situation havde på deres personlige modstandsdygtighed.

De evaluerede modstandsdygtigheden ved hjælp af Brief Resilience Scale, som er et system udviklet af psykologer, og som har gjort det muligt for Project Discovery at identificere den almindelige adfærd, der forbinder mennesker med varierende grad af modstandsdygtighed.

Alle deltagere blev anset for at have enten høj, medium eller lav modstandsdygtighed. Kun en lille del af verdens befolkning kan klassificeres som meget modstandsdygtig. De fleste mennesker har medium modstandsdygtighed, hvilket betyder, at de fleste af os er lidt modstandsdygtige. Men der er også gode muligheder for at forbedre og lære af de 7% meget modstandsdygtige mennesker. Hele 29% kan defineres som mennesker med «lav modstandsdygtighed».

Project Discovery spurgte, om folk havde startet et nyt tidsfordriv, træningsmønster, en hobby eller fået nye levevaner, siden pandemien startede. I alt 73% af deltagerne i undersøgelsen bekræftede dette. Meget modstandsdygtige mennesker var imidlertid mindre tilbøjelige til at starte en ny aktivitet i denne periode. Faktisk er de 37% mere tilbøjelige til ikke at have gjort det. Dette lyder måske underligt, men er relateret til det faktum, at de er mere tilbøjelige til at have haft et højt aktivitetsniveau allerede før pandemien.

De vigtigste aktiviteter, der udføres af mennesker med høj modstandsdygtighed inden pandemien, er projekter med et klart formål. For eksempel skabe noget eller bygge noget, eller udføre reparationer. Sundhedsrelaterede aktiviteter som løb, cykling og en sund kost var også vigtige faktorer.

Det er også vigtigt at opretholde kontakten til andre mennesker, og det handler ikke kun om at tale i telefon. Det handler om at holde kontakten med andre og deltage i begivenheder. Alt fra at læse aviser til at deltage i gruppevideosamtaler.

Project Discovery viser, at flere mennesker laver nye ting for at opbygge modstandsdygtighed. 93% af dem, der startede en ny aktivitet, har til hensigt at fortsætte med dette, når pandemien er forbi.

Resultaterne gjorde indtryk på eventyreren Bear Grylls, da vi talte med ham om emnet. Land Rover-ambassadøren ved alt om modstandsdygtighed.

“Project Discovery viser vigtigheden af at være i en tæt sammensat gruppe med familie, venner og kolleger, som du kan stole på, når det er hårdt,“ siger han.

“Discovery har leveret familieeventyr i mere end tre årtier, så det er passende, at forskning har understreget vigtigheden af sådanne aktiviteter. Det kommer mig ikke som en overraskelse, at meget modstandsdygtige mennesker er den gruppe, der mest sandsynligt bruger tid udendørs.“

Se hvordan udforskning af naturen kan se ud her.


SE FILMEN
Project Discovery kaster nyt lys over modstandsdygtighed. Resultaterne fra den internationale forskning viser os, hvor mange mennesker der er meget modstandsdygtige. Vi ved, hvad de gør, og hvordan vi alle kan blive mere som dem. Alle kan tage enkle skridt for at blive mere modstandsdygtige, hvilket kan have klare fordele for vores mentale sundhed.

Professor Sir Cary Cooper er professor i organisationspsykologi og sundhed ved MBS Manchester University i Storbritannien. Han siger: “Modstandsdygtighed er noget, der kan læres og udvikles over tid, og Project Discovery viser, hvordan meget modstandsdygtige mennesker opfører sig. Resultaterne gør det muligt at se, hvordan et par relativt enkle livsstilsændringer kan forbedre vores evne til at overvinde modgang - begge nu og i den kommende tid.“

Professor Sir Cary er sikker på, at alle kan være med.

“Hvad der virkelig er interessant er, at modstandsdygtighed ikke kun er interessant for industriledere, politiske ledere eller militært personel. Faktisk antyder resultaterne, at de mest modstandsdygtige i de sidste 12 måneder har været pensionerede par med veletablerede positive rutiner, der har regelmæssige besøg fra børnebørn.“

RResultaterne i Project Discovery fremhæver tre vigtige typer af adfærd, der er fælles for mennesker med høj modstandsdygtighed. Disse er: Venner og familie, aktiv personlig udvikling og “Spirit of Discovery“ – altså evnen til at udfordre sig selv.

Denne indsigt har givet Land Rover en unik formel for modstandsdygtighed, der ser sådan

ud: R = 2F + EwP + SD.

Kompliceret? Det er faktisk ret simpelt.

Det første bogstav R henviser til modstandsdygtighed, mens 2F henviser til venner og familie.

Project Discovery viser, at mennesker med høj modstandsdygtighed har et stærkt ønske om at være i kontakt med andre og har et veludbygget netværk af venner og familie. Blandt dem med høj modstandsdygtighed er 44% mere tilbøjelige til at prioritere tid med venner og familie sammenlignet med mennesker i undersøgelsen med lav modstandsdygtighed.

EwP refererer til aktiv personlig udvikling og læring af nye mentale og fysiske færdigheder. Her så vi, at nøglen er at fokusere på aktiviteter med et klart slutmål. Resultaterne viser, at 72% af mennesker med høj modstandsdygtighed kan lide at lære nye ting. Dette er 41% højere end blandt mennesker med lav modstandsdygtighed. Og 57% af mennesker med høj modstandsdygtighed tager mental sundhed alvorligt. Dette er 73% højere end blandt dem med lav modstandsdygtighed.

Endelig henviser SD til “Spirit of Discovery“.

At udforske og være opmærksom på, hvad der sker omkring os, hjælper med at opbygge modstandsdygtighed. Mere end halvdelen af alle mennesker med høj modstandsdygtighed kan lide at finde nye steder at udforske, hvilket er 41% højere end blandt mennesker med lav modstandsdygtighed. De med høj modstandsdygtighed er ligeledes 61% mere tilbøjelige til at være aktivt interesserede i nyheder og aktuelle anliggender.

Project Discovery viser, hvad vi alle kan gøre for at forbedre vores modstandsdygtighed i denne udfordrende Corona-tid.

• Oprethold god kontakt med familie og venner.
• Lær nye mentale og fysiske færdigheder.
• Og brug din “Spirit of Discovery“, når du kan

Eller for at sige det på en anden måde: R = 2F + EwP + SD.

Se, hvor din “Spirit of Discovery“ kan føre dig hen:

SE FILMEN