JAGUAR LAND ROVER ANNONCERER PARTNERSKAB MED NVIDIA
Jaguar Land Rover har indgået et flerårigt strategisk partnerskab med NVIDIA, der er førende inden for kunstig intelligens (AI) og databehandling, om i fællesskab at udvikle og levere næste generation af automatiserede kørselssystemer samt AI-aktiverede tjenester og oplevelser til sine kunder.


Fra og med 2025 vil alle nye køretøjer fra Jaguar og Land Rover blive bygget på den softwaredefinerede NVIDIA DRIVE™-platform —med et bredt udvalg af aktive sikkerhedssystemer, automatiske kørsels- og parkeringssystemer samt kørselsassistentsystemer. Inde i bilen leverer systemet AI-funktioner, herunder overvågning af fører og passagerer, samt avanceret visualisering af køretøjets omgivelser.


Denne full-stack-løsning er baseret på NVIDIA DRIVE Hyperion™, som omfatter centraliserede DRIVE Orin™ AV-computere, DRIVE AV- og DRIVE IX-software, sikkerheds- og netværkssystemer samt surround-sensorer. DRIVE Orin er bilens AI-hjerne, som styrer Jaguar Land Rovers operativsystem, mens DRIVE Hyperion er centralnervesystemet.


Jaguar Land Rover vil også udnytte internt udviklede datacenterløsninger med NVIDIA DGX™ til træning af AI-modeller og DRIVE Sim-software bygget på NVIDIA Omniverse™ med henblik på fysisk nøjagtig simulering i realtid. Jaguar Land Rovers softwaredefinerede funktioner og dens end-to-end-verificerings- og valideringsarkitektur gør det muligt at levere innovative assisterede og automatiserede kørselstjenester i hele køretøjets levetid via trådløse softwareopdateringer.


Thierry Bolloré, Jaguar Land Rover Chief Executive Officer, sagde: "Samarbejde og videndeling med branchelederen NVIDIA er afgørende for at realisere vores Reimagine-strategi og sætte nye standarder inden for kvalitet, teknologi og bæredygtighed.


"Jaguar Land Rover bliver producent af verdens mest eftertragtede luksusbiler og tjenesteydelser til de mest kvalitetsbevidste kunder. Vores langsigtede strategiske partnerskab med NVIDIA vil åbne op for nærmest ubegrænset potentiale for vores fremtidige køretøjer, efterhånden som virksomheden fortsætter sin transformation frem mod et ægte globalt, digitalt kraftcenter."


Jensen Huang, NVIDIAs grundlægger og CEO, sagde: "Næste generations biler vil forvandle bilindustrien til én af de største og mest avancerede teknologiske brancher. Flåder af softwaredefinerede, programmerbare biler vil tilbyde nye funktioner og tjenester i hele bilens levetid. Vi er glade for at samarbejde med Jaguar Land Rover om at gentænke fremtiden for transport og skabe de mest avancerede biler."


Jaguar Land Rover stræber efter at opnå nuludledning af CO2 for hele forsyningskæden, produkterne og aktiviteterne inden 2039.