Top Gear kårer den nye Defender til årets bil


Top Gear – kendt og elsket af alverdens bilentusiaster – kårer hver december den bil, der gennem året har klaret sig bedst i deres vanvittige test. Prisen som årets bil i 2020 går til den nye Defender, der også vandt i kategorien, “Unstoppable Force.” Kåringen markeres med en ultimativ styrketest fra en 60 meter høj kran, som kan ses på Top Gears Youtube-kanal.


Den nye Defender, som også har fået en varm modtagelse i Danmark, får prisen som årets bil for at være en ualmindelig stærk, praktisk og luksuriøs SUV – og for at være den perfekte efterfølger til den originale Land Rover. Redaktør for Top Gear, Jack Rix siger:


“Det er ikke nogen let opgave at erstatte et ikon. Land Rover har taget deres tid, men tiden har været givet godt ud. Top Gear har kørt gennem Namibias ørken i Defender 110 og 90 og på den lige så udfordrende M25 rundt om London. Begge steder klarer modellerne det fremragende. Defender er den stærkeste, mest kompetente off-roader, vi har testet. Den er skræddersyet til alle, der bor på landet, men fungerer også ubesværet som raffineret og luksuriøs familiebil i byen.”

Administrerende direktør for Jaguar Land Rover, Nick Rogers er naturligvis glad for den prestigefyldte pris og de rosende ord, som den nye Defender får med på vejen. Han siger:

”Det er en stor ære for os at modtage prisen for årets bil af Top Gear. Fra starten var det vores mål at udvikle en bil som på den ene side respekterer, hvor vi kommer fra – og som på den anden side imødekommer kravene fra en verden i konstant forandring. Vi har arbejdet dag og nat på at levere en bil, der kan komme frem overalt, og som er koblet til den nyeste teknologi, blandt andet vores ”Electrical Vehicle Architecture (EVA2) og Pivi Pro infotainment.”

Intet er for voldsomt for den nye Defender
Det skal markeres, at man er årets bil – ikke mindst når man også er vinder af kategorien, ”Unstoppable Force”. Det gør Top Gear og Land Rover i fællesskab ved at udsætte Defender for den ultimative styrketest og lader tre Defender 110 hænge i deres bugserøjer fra en 60 meter høj kran. Top Gear's Tom Ford forklarer:

"Vi ville finde ud af, om Land Rovers nye Defender virkelig kan leve op til alle de ting, der er blevet sagt om den, og var nødt til at teste den på typisk Top Gear-manér. Og hvad er bedre end at kunne slå sig løs med en 150 tons kran, tre Defender og et enkelt reb?”

Prisen som årets bil hos Top Gear er blot én blandt mere end 30 priser, som den nye Defender har vundet i år. Af andre priser kan nævnes, Årets SUV 2021 hos Motortrend og Bedste SUV 2020 hos Autocar.

Den nye Defender har været gennem mere end 62.000 tests og både chassis og platform er konstrueret til at klare udfordringer, der går langt ud over den normale standard for biler og SUV’er. Som noget nyt er det også muligt at få Defender 110 og Defender 90 som plug-in hybrid og van